Franța. O asistentă româncă a dat în vileag o înșelăciune de 400.000 euro. Cea care a fost denunțată și-a înscenat moartea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați

O poveste incredibilă a fost relatată astăzi de jurnaliștii francezi. La începutul anilor 2010, o asistentă cu origini românești care dorea să se stabilească în Franța a cunoscut-o pe Véronique P., o asistentă coordonatoare într-un cabinet privatdin Montmarault. Acesta din urmă i-a promis româncei un contract permanent (CDI). 

O asistentă, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat în data de 11 ianuarie, în fața camerei de anchetă a Curții de Apel Riom, pentru a cere încetarea arestului preventiv. Inculpată pentru fraudă, spălare de bani și muncă ascunsă, ea fusese închisă după ce a dispărut timp de aproape trei ani pentru a scăpa de justiție.  

Tânăra asistentă româncă care a lucrat la cabinetul IDEL, angajată de Véronique P., acum în vârstă de 54 de ani, a fost cea care s-a ocupat de procedurile administrative, în special de legătura cu Fondul de Asigurări Primare de Sănătate (CPAM). Însă, asistenta româncă a fost plătită doar în numerar, pentru că fusese angajată ilegal. Véronique P. i-a furnizat chiar și borderouri false de la unitățile sanitare elvețiene. Și astfel, asistenta româncă a fost citată de CPAM, deși nu lucrase niciodată acolo. 

 

Asistenta româncă a avut un control fiscal

 

S-a întâmplat însă ce trebuia să se întâmple: asistenta româncă a avut un control fiscal. Ea a decis să depună plângere împotriva asistentei care a angajat-o ilegal. O anchetă judiciară a fost deschisă de parchetul Montluçon în 2018 și au fost descoperite și alte plângeri de la asistente și organizații împotriva lui Véronique P..

Ancheta evaluează cuantumul prejudiciului la 400.000 de euro. Judecătorul a decis apoi să o cheme în instanță pe Véronique P. în octombrie 2018. Dar... surpriză: acesta din urmă a dispărut. Véronique P. ar fi murit: conform certificatului ei de deces, ar fi murit în Belgia, află anchetatorii. o înșelăciune, din moment ce asistenta obținuse de fapt un certificat fals de deces și o incinerare pe internet. 

 

Véronique, găsită trei ani mai târziu

 

Véronique P. a fost găsită trei ani mai târziu și acuzată în octombrie 2021 de fraudă, spălare de bani și muncă ascunsă. Însoțitorul său este acuzat de complicitate.

Plasată în arest preventiv, aceasta a cerut eliberarea marți, 11 ianuarie, după ce a recunoscut faptele. Cererea a fost respinsă de Curtea de Apel Riom. 

Potrivit La Montagne, asistenta fusese deja condamnată pentru emiterea de rețete medicale false în 2011.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel