Franța. Cinci români, jaf ca-n filme la o bancă: Prinși când se întorceau de la o altă spargere

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci români au fost arestați de poliția judiciară din Versailles, Franța. Ei sunt suspectați că au comis mai multe spargeri în ultimele luni în Île-de-France, și în special că au jefuit o bancă în miezul nopții, în Yvelines. Au fost prinși de polițiști în timp ce se întorceau de la o altă spargere.

Cinci suspecți de naționalitate română au fost arestați preventiv de poliția judiciară din Versailles luni dimineața devreme, la Villemomble (Seine-Saint-Denis), când tocmai au jefuit un supermarket Leclerc situat în Montataire (Oise).

Anchetatorii de la Brigada de prevenire a criminalității PJ de Versailles (BRB) îi suspectează pe români că ar fi comis spargeri în cinci locuri diferite din Île-de-France, inclusiv jaful unei bănci din Flins-sur-Seine (Yvelines) în septembrie anul trecut.

„Am venit în Franța la muncă”. Român, judecat după ce a intrat în farmacii și clinici veterinare: „Situația m-a împins...”

 

Românii au furat 50.000 de euro de la bancă

 

În acea noapte în jurul miezului nopții, compania care gestionează securitatea sucursalei băncii Société Générale a fost alertată din cauza unei posibile defecțiuni a camerelor de supraveghere video. La fața locului, angajatul nu a văzut nimic anormal. Dar pe la 3 dimineața s-a dat o nouă alarmă. De data aceasta, angajatul a observat un miros puternic de ars.

Infractorii români au intrat în bancă făcând o gaură în acoperiș. Au accesat astfel seifurile și au pus mâna pe 50.000 de euro cash înainte de a dispărea.

Anchetatorii BRB au urmărit apoi suspecții din Seine-Saint-Denis, ceea ce a dus la arestarea lor luni.

„Am multe datorii în România”. Ce au găsit polițiștii francezi în duba unui român, în două cuști de lemn. Șoferul, condamnat

 

Alți doi hoți, arestați 

 

Săptămâna trecută, alți doi bărbați au fost arestați și în Hauts-de-Seine, când tocmai s-au întors de la jaful unui magazin de telefonie din Paris.

Aceștia din urmă sunt bănuiți că ar fi comis un jaf armat în aceeași unitate cu o lună mai devreme.

Franța. Româncă și soțul ei, găsiți fără suflare, în casă. Fetița lor de 4 ani era lângă ei, în viață: „Micuța a rămas fără părinți”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel