Franța: Protestele au degenerat. Liderul manifestanților, ARESTAT

Narcis Popa |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Peste 100 de persoane, printre care şi liderul protestatarilor Eric Drouet, au fost arestate sâmbătă la Paris în timpul ultimei demonstraţii a "Vestelor galbene", relatează canalul francez FranceInfo, preluat de dpa.

În jur de 40.000 de persoane au protestat în diferite părţi ale Franţei sâmbătă, a declarat pentru dpa o sursă din poliţie, adăugând că peste 50 de persoane au fost arestate în afara Parisului.

În jur de 100 de persoane s-au adunat la Strasbourg pe podul Europa din apropierea frontierei cu Germania, provocând o perturbare temporară a traficului până la venirea forţelor de securitate, potrivit FranceInfo.

În oraşul Perpignan din sudul Franţei, un motociclist de 36 de ani a murit din cauza rănilor suferite după ce a lovit un camion care participa la proteste vineri seară.

Traficul a fost încetinit pe o autostradă din sud-vest, în apropierea frontierei cu Spania.

Protestatarii cu veste galbene au ieşit în stradă şi au blocat drumurile şi sensurile giratorii în întreaga Franţă de la jumătatea lunii noiembrie. Protestele au dus şi la proteste şi ciocniri în Paris la începutul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel