Franța: Parisul anunță gratuitate la transportul în comun

Narcis Popa |
Data publicării:

Din acest an, transportul public va fi gratuit în fiecare an în regiunea Ile-de-France, din jurul Parisului, începând cu ziua de 31 decembrie ora 17:00 şi până la 1 ianuarie ora 12:00, iar un serviciu special va fi introdus în noaptea de Revelion, a anunţat joi Autoritatea de transport din regiunea Ile-de-France (IDFM), transmite AFP.

"Zece linii de trenuri şi RER, şase lunii de metrou şi numeroase linii de autobuz vor funcţiona toată noaptea", a informat într-un comunicat de presă Autoritatea de transport din regiunea Ile-de-France (IDFM). De asemenea, la sfârşitul programului normal de funcţionare, ora 02:15, şase linii de metrou (1, 2, 4, 6, 9 şi 14) vor continua să deservească anumite staţii.

Dacă liniile A şi B de tren regional RER vor circula în ambele sensuri de mers toată noaptea, liniile C şi D precum şi anumite tronsoane din liniile H, J, L, N, P şi R de tren regional RER precum şi trenurile de suburbie (Transilien) vor circula cu frecvenţă variabilă şi numai în sensul Paris-suburbii.

Reţeaua de autobuze de noapte (Noctilien) "va fi adaptată pentru această seară specială şi în funcţie de constrângerile de circulaţie, de perimetrele de securitate şi în completarea reţelei de transport feroviar", a precizat Autoritatea de transport din regiunea Ile-de-France.

În luna martie a acestui an, edilul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a anunţat intenţia de a derula un studiu de fezabilitate cu privire la posibilitatea gratuităţii transportului public, adăugând că vrea să includă acest subiect pe agenda dezbaterilor înaintea alegerilor locale din 2020. Primarul Anne Hidalgo nu a precizat atunci dacă propunerea ei ar viza gratuitatea transportului public doar pentru cei 2,2 milioane de rezidenţi ai Parisului sau pentru toţi cei aproximativ 12 milioane de locuitori care trăiesc în Paris şi regiunea Ile-de-France, din jurul Parisului.

Potrivit unui studiu din 2015 al Eurostat, Parisul este pe primele locuri în Europa când vine vorba de utilizarea transportului public, în condiţiile în care peste 60% dintre locuitorii Parisului utilizează metroul, autobuzele sau sistemul de trenuri. În acelaşi timp, puţin peste 25% dintre locuitorii Parisului susţin că utilizează automobilul personal pentru a se deplasa la locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel