Franța. Mesaj VIRAL de la un medic român: "E absurd să distrugem, să ne luptăm între noi"

Vasi Răđulescu, un medic român stabilit în Franța, a comentat într-un mesaj pe Facebook valul de proteste care a lovit această țară.

"Zile anapoda. Cum în Paris n-a fost chip să merg în scop turistic, am fugit în nordul Franței, crezând că protestele nu vor exista acolo. Ei, de unde! Aproape de Saint-Malo stăteau în intersecții, cu focuri făcute, cu vestele lor galbene, oprind mașinile. Nu erau violenți, dar te opreau și te lăsau să treci când aveau ei chef. În Mont St. Michel erau peste tot. Abia în Trouville, ieri, nu i-am mai văzut.

Am ținut legătura cu Parisul și acolo protestele au luat o turnură aberantă. Nu e normal, plecând de la ideea de prostest împotriva unor taxe la combustibil, să devii violent și să vrei să distrugi simbolurile țării. Să ataci Arcul de Triumf, de care nu s-a atins nici Hitler, tu, ca francez, e strigător la cer. Să dai foc la mașini, să blochezi străzi, să oprești trenuri.

Mie nu-mi plac protestele care sunt terenuri fertile pentru astfel de evenimente. Nu poți protesta făcând rău celorlalți, nu distrugi monumentele țării, nu faci haos în jurul tău. Critici constructiv și mobilizator conducătorii, te manifești calm, dar fără să produci rău în jur. Ca umanitate ar trebui să punem umărul cu toții la progres, clădire și pace; e absurd să distrugem, să ne luptăm între noi, să promovăm răul.

N-am fost niciodată de acord cu orice manifestație care aduce neajunsuri celorlalți. Ca medic, n-am acceptat niciodată ideea de a refuza să văd pacienți într-o gardă, aliniindu-mă la o grevă plănuită de alții. Nu pot înghiți așa ceva, oricâte bube ar avea sistemul.

Dar cum ar fi să mă duc să distrug un spital nou în semn de protest? Stați, că am întrebat aiurea. Nu avem spitale noi", a scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy