Franța. „Mamă și tată" ar putea fi înlocuite cu „părinte 1 și părinte 2” în școli

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cuvintele „tată” și „mamă” vor dispărea din vocabularul școlar. Mişcarea face parte dintr-un amendament pentru un nou proiect de lege privind educaţie, prin care este urmărită eliminarea completă a descriminării împotriva părinţilor de acelaşi sex. 

Potrivit 20minutes.fr, formulele școlare vor avea acum cuvintele „părinte 1” și „părinte 2”. 

„Acest amendament urmărește să dezrădăcineze diversitatea familială a copiilor în cadrul formelor administrative depuse în școală”, a declarat Valérie Petit, parlamentar din partidul majoritar. 

Valérie Petit a explicat faptul că, cuvintele „mamă şi tată", în toate documentele şcoale, cum ar fi documentele de autorizare a copiilor pentru a merge în excursii, nu au mai ţinut cont de noua punere în vigoare a legii care permite căsătoria între homosexuali şi nici existenţa părinţilor de acelaşi sex.

Citește și Franța. Șofer ROMÂN la o firmă de construcții, EROUL zilei în Paris

„Avem familii care se confruntă cu idei înghețate în modele sociale și familiale puțin depășite. Astăzi, nimeni nu ar trebui să se simtă excluși. Pentru noi, acest amendament este o măsură a egalității sociale”, a precizat Jennifer de Temmerman, parlamentar din partidul majoritar.

Potrivit telegraph.co.uk, amendamentul prevede: „Pentru a preveni discriminarea, înscrierea la școală, registrele de clasă, autorizațiile pentru părinți și toate celelalte formulare oficiale care implică copii trebuie să menționeze doar părintele 1 și părintele 2”.

Deși amendamentul a fost adoptat de deputați marți, 12 februarie, acesta ar putea fi totuși respins de Senatul Franței, dar va reveni apoi la Adunarea Națională pentru o revizuire finală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel