Franța. Centrul Parisului se ÎNCHIDE. DECIZIE fără precedent

Primarul orașului Paris, Anne Hidalgo, vrea ca districtele cele mai centrale ale capitalei Franţei să devină pietonale.

Primarul Parisului, socialista Anne Hidalgo, vrea ca districtele cele mai centrale ale capitalei Franţei să devină pietonale pentru a contracara impactul negativ al autoturismelor asupra calităţii aerului şi a monumentelor, au declarat joi pentru EFE surse ale primăriei.

După ce justiţia a validat controversatul proiect de a destina pietonilor 3,3 kilometri din faleza Senei - depus în tribunal în 2016 - Anne Hidalgo caută acum să interzică accesul vehiculelor în centrul capitalei franceze.

Totuşi, sursele consultate au explicat că această "pietonalizare" se va face "progresiv" şi că planul se va realiza după consultarea actorilor implicaţi, precum comercianţii.

Ei au clarificat de asemenea că măsura va deveni efectivă în următorul mandat (2020-2026), în cazul în care Anne Hidalgo va fi realeasă în funcţie. Hidalgo, care a emigrat din Spania natală când era copil, a câştigat alegerile municipale în 2014 iar mandatul său de şase ani se încheie în 2020.

Cele patru districte pariziene pe care primăria vrea să le facă pietonale sunt cele mai centrale, unde se află monumente emblematice precum catedrala Notre Damme, Muzeul Louvre şi George Pompidou.

Anne Hidalgo, care prezidează grupul oraşelor împotriva schimbării climatice C40, este una dintre principalele voci critice din Franţa împotriva circulaţiei maşinilor poluante în oraşe şi o susţinătoare fermă a folosirii bicicletelor şi a maşinilor electrice.

Totuşi, restricţionarea traficului impus de primărie a întâmpinat critici ferme din partea opoziţiei de centru-dreapta şi utilizatorilor de automobile din afara Parisului, care sunt de părere că această măsură le prejudiciază mobilitatea

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy