Franța. ATENȚIE! Cel mai mare ANGAJATOR din sectorul privat vrea să CONCEDIEZE 3.000 de angajați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cel mai mare angajator din sectorul privat intenţionează să renunţe la 3.000 de angajaţi la hipermarketurile sale din Franţa printr-o schemă de plecări voluntare, mai mult decât s-a anunţat iniţial, a confirmat un purtător de cuvânt al celui mai mare retailer european, potrivit Reuters

Este vorba de Carrefour care este cel mai mare angajator din sectorul privat, aici lucrând 115.000 dintre cei 384.000 de angajaţi la nivel global.

Conform planului strategic „Carrefour 2022”, menit să majoreze profiturile şi vânzările, compania intenţiona anterior să concedieze aproximativ 1.230 de angajaţi.

În 2018, primul an de implementare a planului, Carrefour a realizat economii de 1,05 miliarde de euro (1,18 miliarde de dolari).

Conform ofertei transmise sindicatelor, numărul celor care vor părăsi firma printr-o schemă de plecări voluntare ar putea creşte cu 1.770 în urma pensionării anticipate, a declarat purtătorul de cuvânt, fără a preciza costurile şi potenţialele economii pe care le-ar putea genera planul.

Concedierile sunt în prezent discutate cu sindicatele şi implică un acord realizat în urma unor negocieri colective.

Obiectivul Carrefour este să semneze un acord cu sindicatele până la mijlocul acestei luni şi apoi să implementeze planul în semestrul doi din 2019.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel