Franța. Biserica Ortodoxă Română din Toulouse, ținta atacului unui fanatic islamist: „Alegeți să-l slăviți pe Allah decât un alt Dumnezeu“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Parohia ortodoxă română din Touluse, Launaguet a fost ținta unui atac al unui fanatic islamist. Autorul a fost identificat și judecat recent pentru faptele sale. Este vorba despre Kassim, un tânăr musulman de 23 de ani.

Ajuns dimineața la biserică, credincioșii au remarcat că biserica lor fusese ținta unui atac în timpul nopții. Au fost găsite crucifixuri răsucite, cruci și icoane sparte sau mâzgălite. Daunele au fost estimate atunci la aproximativ 4.000 de euro, însă nu asta a fost ceea ce i-a alarmat pe clerici. Autorul acestui atentat a lăsat și o scrisoare lăudând religia musulmană, în care a scris: „Alegeți să-l slăviți pe Allah decât un alt Dumnezeu”, potrivit ladepeches.fr.

După un an și jumătate de la comiterea faptelor, au sosit și analizele ADN ridicate din lăcașul de cult. Astfel a fost identificat presupusul autor, Kassim, un tânăr musulman de 23 de ani. Tânărul nu este la primul incident, el a fost exmatriculat din liceu pentru prozelitism și pentru că a amenințat cu moartea directorul liceului fapte care au atras atenția serviciilor de specialitate asupra acestui profil radicalizat, potrivit ladepeches.fr.

Vineri el a fost prezentat Curții penale din Toulouse, recunoscând că este autorul atacului dat asupra bunurilor din biserica ortodoxă română, precum și că el este autorul scrisorii,  dar contestă prejudiciul de 4000 de euro creat. "În acea zi, am consumat alcool. Am atins geamul pentru a intra și am văzut lucruri degradante în interior", își justifică el acțiunile.

Cât despre scrisoare, el spune că a vrut doar să transmit credincioșilor că trebuie să îi urmeze religia. „Eu sunt musulman. Am vrut să las mesajul pentru a le spune să urmeze religia mea", a declarat el în fața judecătorului.

Instanța l-a condamnat la 1 an de închisoare, și 8 luni de încercare, fără mandat, cu obligația de a avea grijă de el și de a lucra. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel