Franța. Atenţionare MAE: Greve și acțiuni de protest

Eva Anton |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa: Dietmar Nix / Twitter
sursa: Dietmar Nix / Twitter

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei, începute în luna decembrie 2019, la SNCF (compania națională de căi ferate) și RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Totodată, pentru zilele de 9 și 11 ianuarie 2020, sindicatele au făcut apel la mobilizare, fiind prevăzute pe tot teritoriul francez manifestații și acțiuni de protest. Sunt așteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale și internaționale (Eurostar, Thalis și Lyria), precum si în rețeaua rutieră. Totodată, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) reamintește pasagerilor să se informeze pe lângă companiile aeriene despre situația zborurilor. Pentru zborurile operate de compania Air France, orarul este postat pe site-ul oficial https://www.airfrance.fr/en cu una sau două zile în avans.

Federația sindicală din porturi și docuri anunță că transporturile maritime de mărfuri și pasageri ar putea suferi perturbări. Pentru compania „La Méridionale", care asigură legătura continentului cu insula Corsica, călătorii sunt invitați să urmărească orarul pe site-ul: https://www.lameridionale.fr/.

Cetățenii români pot obține informații actualizate despre situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France accesând site-ul RATP https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetățenii sunt încurajați să opteze pentru alternative sigure de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ și https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement. Pe durata grevei, informațiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile în fiecare zi la orele 17:00, pe site-ul SNCF.
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel