Franța. ATACURI RASISTE asupra ROMÂNILOR: „FURĂ COPII pentru ORGANE. Vă vom UCIDE” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O tabără de migranţi din România instalată în Bobigny, lângă Paris, Franța, a fost atacată în seara zilei de luni de bărbaţi înarmaţi cu răngi şi bâte de baseball

Potrivit leparisien.fr, totul s-ar fi petrecut după ce pe reţelele sociale au apărut zvonul că românii fură copii pentru organe folosind „ambulanţa neagră".

„Români, vă vom ucide!”, a spus unul dintre atacatori cu o bâtă de fier în mână. 

„Din 2004, de când sunt în Franța, nu am mai experimentat asta”, a spus o tânără româncă. „N-am făcut nimic, nu e bine să ne faci asta”, a mai adăugat ea.

Citește și Franța. ACCIDENT MORTAL. Un tânăr șofer ROMÂN de TIR a intrat cu viteză într-un parapet (VIDEO)

„Nu ieșim nici să cumpărăm pâine, suntem prea speriați”, adaugă un alt român.

„Mă tem că sunt atacată. Vreau să-mi protejez copiii dacă se întâmplă ceva. Copiii nu au mers niciodată la școală. Ne este teamă că îi vor lua”, spune o mamă care ține o mână pe fiul ei mic.

Într-o întâlnire de urgență, ieri seară la Paris, Anina Ciuciu, avocat și purtător de cuvânt al romilor, a precizat: „Trebuie spus și repetat. Nu a existat răpire sau răpire a copiilor. Astăzi, singurii copii aflați în pericol sunt sutele de copii romi amenințați în locurile lor de viață. Aceste zvonuri despre o paranoie extrem de irațională s-au răspândit extrem de repede, deoarece reflectă un stereotip vechi, o frică aproape înrădăcinată, adânc înrădăcinată, a romilor care, prin însăși natura lor, sunt hoți de copii. Asociația a anunțat că va depune o plângere împotriva celor care au transmis aceste știri false pe rețelele sociale”.

Citește și Franța. Un român mergea prea des la biserică. Când au aflat de ce, jandarmii l-au SĂLTAT imediat

Iniţial, cei care au răspândit informaţia au dat vina pe un cuplu de tineri originari din România, stabiliţi în localitatea Sevran. Aceştia au fost cu greu salvaţi de la linşaj de către poliţişti, care i-au eliberat apoi, dat fiind că erau nevinovaţi.

20 de persoane au fost reţinute în urma atacului, în care mai multe persoane cu cetăţenie română au fost lovite iar locuinţele lor, incendiate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel