Fostul Avocat al Poporului și președinte al CCR, Ioan Muraru, a decedat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla în Marea Britanie după moartea reginei? Națiunea va intra în 10 zile de doliu oficial
Regina Elisabeta a murit. Ce se va întâmpla în Marea Britanie după moartea reginei? Națiunea va intra în 10 zile de doliu oficial

Fostul Avocat al Poporului și președinte al Curții Constituționale, Ioan Muraru, a decedat. Anunțul a fost făcut de Universitatea „Nicolae Titulescu” București.

Potrivit Universității „Nicolae Titulescu”, prof.univ.dr. Ioan Muraru, șeful catedrei de drept constituțional, eminent jurist, a decedat. miercuri, 22 decembrie.

„Activitatea sa universitară s-a remarcat prin onestitate, profunzime și perfectă stăpânire a argumentelor. A făcut parte din colectivul de specialiști care au elaborat tezele primei Constituții democratice de după anul 1990. A fost președinte al Curții Constituționale și Avocat al Poporului, instituții create de noua Constituție. Este membru titular al Academiei de Științe Juridice, președinte de secție. Plecarea sa lasă un imens gol în cultura juridică românească. ”, spun reprezentanții Universității.

Ioan Muraru avea 83 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel