Fost premier, agresat în apropierea parlamentului. A fost lovit cu pumnul

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Juha Sipila / Facebook
sursa foto: Juha Sipila / Facebook

Premierul finlandez Sanna Marin şi alţi politicieni de vârf au condamnat marţi agresarea recentă a fostului prim-ministru Juha Sipila, care s-a produs în apropierea parlamentului, relatează dpa.

Juha Sipila, fost lider al Partidului de Centru şi prim-ministru între 2015 şi 2019, a declarat pentru canalul MTV3 că a fost lovit cu pumnul pe 7 ianuarie de un atacator necunoscut care l-a acuzat că ar fi comis un abuz neprecizat. Sipila nu a precizat dacă a fost rănit sau nu în urma agresiunii.

Tabloidul Iltalehti, care a difuzat primul ştirea, susţine că politicianul prezintă mai multe vânătăi. Poliţia anchetează în prezent incidentul.

"Un atac asupra unui membru al parlamentului afectează atât indivizii, cât şi întregul parlament", a postat pe Twitter Sanna Marin, lider al social-democraţilor.

"Integritatea fizică a reprezentanţilor este o parte importantă a unei democraţii credibile. Noi, finlandezii, nu putem accepta niciodată ca reprezentanţii noştri să fie vizaţi de violenţe", a postat la rândul său preşedintele parlamentului Anu Vehvilainen şi membru al Partidului de Centru.

Paavo Arhinmaki, parlamentar al Alianţei de stânga şi fost lider al partidului, a declarat că "violenţa politică nu trebuie permisă în Finlanda".

Şeful securităţii parlamentului, Jukka Savola, a declarat pentru canalul public YLE că incidentele de acest fel sunt "foarte rare".

Finlanda urmează să organizeze alegeri locale pe 18 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel