Fost ministru, condamnare la 11 ani de închisoare

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Gonen Segev, fost ministru al energiei și infrastructurii israeliene între 1992 și 1995, a fost condamnat la 11 ani de închisoare după ce, în ianuarie anul trecut, a ajuns la un acord cu procurorii, pledând vinovat de spionaj pentru Iran, de a ajuta și de a transmite mesaje într-o țară inamică.
 
Sentința a fost pronunțată de Tribunalul Districtual din Ierusalim, care a aprobat înțelegerea anterioară, prin care părțile au convenit că pedeapsa cu închisoarea pentru Segev să fie de 11 ani, a informat Times of Israel.
 
În luna iunie, procurorii și-au încheiat ancheta și au înaintat acuzații formale împotriva fostului politician, de profesie medic, care a mai fost întemnițat între anii 2005 - 2007 pentru că a încercat să introducă în Israel peste 30 000 de pastile de ecstasy din Olanda și folosind un pașaport diplomatic cu data falsă de expirare.
 
Potrivit informațiile dezvăluite, inculpatul a stabilit contacte cu ambasada iraniană din Nigeria în 2012, întâlnindu-se cu ofițeri din serviciile de informații de la Teheran, carora le-ar fi prezentat piața de energie din Israel și locuri cu un nivel înalt de securitate, informații despre clădiri și membri ai organizațiilor politice, dar și date despre aparatului de securitate al țării.
 
La sfârșitul lunii august, ministrul iranian de informații, Mahmud Alaví, a recunoscut că Iranul avea ca spion un fost ministru al unei țări inamice, informează EFE
 
Segev a locuit în Nigeria în ultimii ani, iar în luna mai s-a mutat în Guineea Ecuatorială, unde a fost arestat și predat Israelului în urma unui ordin de extrădare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel