Fost manager al Spitalului de Arși din Capitală, auzat că a primit mită de la 16 paciente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un fost manager al Spitalului Clinic de urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti este urmărit penal de procurorii DNA, fiind acuzat că a primit mită 25.000 de euro de la 16 paciente, pentru a le face diferite operații estetice.

Conform DNA, medicul Vitalie Stan, la data faptelor manager al Spitalului de Arși din București, este urmărit penal pentru 16 infracțiuni de luare de mită.

Procurorii spun că în perioada ianuarie 2013 - ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le face diferite operații estetice la Spitalul de Arși. Potrivit procurorilor DNA, Vitalie Stan ar fi internat pacientele sub pretextul unor afecțiuni care necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani ar fi făcut în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro, mai spune DNA.

În 2014, Vitalie Stan, "doctorul vedetelor", și alți 8 medici au fost reținuți într-un dosar al parchetului Tribunalului București, în dosarul operațiilor estetice pe bani publici. Potrivit anchetatorilor, medicii cereau mită sume cuprinse între 450 și 3.400 de euro, iar în cazul in care raportarilor acestora erau validate, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti deconta aproape 5.000 de lei pe operație.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel