Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de luni. Mii de români l-au completat deja

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Companiile aeriene și aeroporturile cu cele mai multe zboruri anulate: EasyJet și Turkish Airlines
Companiile aeriene și aeroporturile cu cele mai multe zboruri anulate: EasyJet și Turkish Airlines

Formularul digital de intrare în România devine obligatoriu începând de luni. Cu toate acestea, mii de români au intrat deja pe platforma online pe care se găsește documentul și l-au completat.

Formularul digital de intrare în România (PLF) urmează să fie folosit începând de luni, 20 decembrie. Documentul poate fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând de duminică. În acest mod, toți cei care intră în țară să aibă timp să îl acceseze.

Potrivit primelor informații, până la ora 18.00, peste 14.000 de persoane au completat formularul, scrie Mediafax.

„De la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până la 18:00, au fost create 35.549 de conturi în platformă și 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). Diferența dintre numărul persoanelor care și-au creat cont în platformă și al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicația, ce informații sunt solicitate sau care sunt pașii necesari pentru completare”, au anunțat autoritățile.

 

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de luni. Mii de români l-au completat deja

 

De asemenea, potrivit STS, cei mai mulți români au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei: Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj - 1.193, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955, Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 742 și Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708.

Documentul în cauză nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate sau a pașaportului, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Formularul digital conţine următoarele informații: numele şi prenumele, datele de identificare şi de contact; țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate; localitatea şi adresa de destinaţie în România; mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România; data intrării în România; datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România şi va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de mâine, 20 decembrie, cetățenii care ajung în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel