Focuri de armă între soldații egipteni și cei ai FDI raportate la punctul de trecere a frontierei Rafah

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Focuri de armă între soldații egipteni și cei ai FDI raportate la punctul de trecere a frontierei Rafah / Sursa foto: freepik.com
Focuri de armă între soldații egipteni și cei ai FDI raportate la punctul de trecere a frontierei Rafah / Sursa foto: freepik.com

Gărzile de frontieră egiptene au deschis focul asupra soldaților israelieni în Rafah, potrivit unor rapoarte.

Compania media de limbă arabă Al Arabiya a raportat, prin intermediul corespondentului său din Ierusalim, că polițiștii de frontieră egipteni au deschis focul asupra soldaților israelieni în Rafah. Alte rapoarte sugerează că a avut loc un schimb de focuri de armă, fiind înregistrate câteva răniri.

"Un incident neobișnuit între armata israeliană și cea egipteană a avut loc la punctul de trecere Rafah”, relatează Canalul 13 israelian conform Mirror. Israelul ar fi lansat o anchetă internă privind incidentul.

 

Loviturile aeriene israeliene au ucis cel puțin 35 de persoane duminică



Acest incident are loc în timp ce bombele israeliene au zburat asupra orașului Rafah din Gaza, unde zeci de mii de refugiați au fugit din cauza violențelor din alte părți ale fâșiei asediate. Lucrătorii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că loviturile aeriene israeliene au ucis cel puțin 35 de persoane duminică și au lovit corturi pentru persoanele strămutate în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, iar "numeroase" alte persoane au fost prinse în dărâmături în flăcări. Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că femeile și copiii reprezintă majoritatea morților și zecile de răniți.

Atacurile au avut loc la două zile după ce Curtea Internațională de Justiție a ordonat Israelului să pună capăt ofensivei militare din Rafah, unde mai mult de jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-au refugiat înainte de incursiunea israeliană de la începutul acestei luni. Zeci de mii de oameni au rămas în zonă, în timp ce mulți alții au fugit.

 

Armata israeliană a confirmat atacul



Armata israeliană a confirmat atacul și a declarat că a lovit o instalație a Hamas și a ucis doi militanți Hamas de rang înalt. Aceasta a declarat că investighează rapoartele conform cărora ar fi fost răniți civili. Ministrul apărării Yoav Gallant a fost duminică la Rafah și a fost informat cu privire la "aprofundarea operațiunilor" de acolo, a declarat biroul său.

Un purtător de cuvânt al Societății Semilunii Roșii Palestiniene a declarat că este posibil ca numărul morților să crească în timp ce eforturile de căutare și salvare continuă în cartierul Tal al-Sultan din Rafah, la aproximativ doi kilometri nord-vest de centrul orașului.

Societatea a afirmat că locația a fost desemnată de Israel drept "zonă umanitară". Cartierul nu este inclus în zonele pe care armata israeliană a ordonat evacuarea la începutul acestei luni.

Lovitura aeriană a fost raportată la câteva ore după ce Hamas a tras o ploaie de rachete din Gaza care a declanșat sirenele de raid aerian până la Tel Aviv pentru prima dată în ultimele luni, într-o demonstrație de rezistență după mai bine de șapte luni de la începerea masivei ofensive aeriene, maritime și terestre a Israelului.

La începutul zilei de duminică, zeci de camioane cu ajutoare au intrat în Gaza dinspre sudul Israelului, în baza unui nou acord pentru a ocoli punctul de trecere Rafah cu Egiptul, după ce forțele israeliene au confiscat partea palestiniană a acestuia la începutul acestei luni. Armata israeliană a declarat că 126 de camioane cu ajutoare au intrat prin punctul de trecere Kerem Shalom din apropiere.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel