Focar de infecții cerebrale afectează copiii din Nevada

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Specialiștii de la CDC – Centrul pentru Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii se confruntă cu număr mărit al cazurilor de abcese cerebrale la copiii din și în jurul Las Vegas-ului. În 2022, numărul de abcese cerebrale s-a triplat în Nevada, de la o medie de 4-5 pe an la 18. Neurochirurgii pediatri sunt în număr limitat, statul Utah având doar unul singur, cel care a tratat toate cazurile și care a alertat autoritățile. În aproape toate cazurile, copiii sufereau de o afecțiune obișnuită a copilăriei, cum ar fi durerile de urechi sau infecțiile sinusurilor, cu dureri de cap și febră, dar în decurs de o săptămână situația pacienților se agrava.

Abcesele cerebrale nu sunt boli de sesizare, asta însemnând că medicii nu sunt obligați să alerteze departamentele de sănătate publică atunci când tratează aceste cazuri. Ele devin cunoscute oficialilor de sănătate publică numai atunci când medicii observă o creștere și raportează instituțiilor abilitate. Abcesele cerebrale sunt formațiuni pline de infecție, care se răspândește în creier, și pot provoca convulsii, tulburări sau modificări ale vederii, vorbirii, coordonării sau echilibrului. Primele simptome sunt durerile de cap și febra intermitentă. Abcesele necesită adesea mai multe intervenții chirurgicale pentru a fi tratate, iar copiii pot petrece săptămâni sau chiar luni în spital, anunță cnn.com.

Din 2015 până în 2020, numărul de cazuri de abcese cerebrale a fost stabil. În 2020, numărul acestora a scăzut, datorită distanțării sociale, închiderii școlilor și purtarea măștilor. Începând cu 2022, când toate restricțiile au fost ridicate, numărul cazurilor a crescut alarmant. Experții sunt de părere că prin neexpunerea copiilor la cantitatea de viruși și bacterii cu care s-ar fi confrunta în mod normal, sistemul lor imunitar a devenit mai puțin capabil să lupte împotriva infecțiilor.

Aproximativ o treime din abcesele cerebrale au fost cauzate de un tip de bacterie numită Streptococcus intermedius, care sunt inofensive și se află în mod normal în nas și gură, unde sistemul nostru imunitar le ține sub control. În schimb, când ajung în locuri unde nu ar trebui, cum ar fi sângele sau creierul, pot cauza probleme. Acesta se poate întâmpla după o intervenție stomatologică sau atunci când cineva are o boală care îi slăbește sistemul imunitar. În unele cazuri, copiii cu abcese cerebrale au avut nevoie de mai multe operații la cap, gât și creier pentru a li se curăța infecția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel