Focar de COVID-19 la Opera din Craiova. Peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul la ATI

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Focar de COVID-19 la Opera din Craiova. Peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul la ATI
Focar de COVID-19 la Opera din Craiova. Peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul la ATI

Este focar de COVID-19 la Opera din Craiova, unde există peste 20 de bolnavi confirmaţi, dintre care unul este internat la Terapie Intensivă. Opera din Craiova are 172 de angajaţi și s-a luat decizia întreruperii activității. Angajaţii de la Opera din Craiova au spus, pentru MEDIAFAX, că această situaţie a fost declanşată în urmă cu 8 zile şi se află în plină derulare.

„Din ordinul directorului Antonio Zamfir nu s-a ţinut cont de angajaţii bolnavi de COVID-19. În prezent, peste 20 dintre ei sunt confirmaţi pozitiv, dintre care unul, Leonte S. este de o săptămână internat la Terapie Intensivă, cu masca de oxigen pe faţă. Oamenii sunt chemaţi la serviciu şi ameninţaţi cu destituirea dacă divulgă ceva sau dacă îşi bagă concediu medical. Situaţia este ieşită de sub control”, afirmă un angajat.  Inclusiv directorul artistic de la Operă, Cosmin Vasilescu, a fost confirmat cu COVID-19, spun sursele citate. Au început să apară simptome de COVID-19 şi la persoane din familiile angajaţilor.

 Contactat telefonic, directorul incriminat, Antonio Zamfir, a declarat că nu are informații că ar fi 20 de bolnavi. „Dacă trei cazuri de COVID-19 înseamnă mult… Sunt peste 20? Nu am aceste cifre. Am închis luni activitatea, după ce au apărut primele patru cazuri. Nu am avut nicio informaţie prealabilă, deci nu poate fi vorba despre zădărnicirea combaterii bolilor. Luni am avut primul caz, tot atunci am suspendat activitatea în mod organizat, în spaţii închise. Rezultatele testului de vineri au venit luni”, a spus Antonio Zamfir. Angajaţii Operei lucrează, acum, de acasă, sub forma studiului individual.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel