Focar Covid la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret. Angajaţii au uitat de reguli şi au dat o petrecere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
test_covid19
test_covid19

Un focar de Covid a apărut la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, unde s-au infectat cu SARS-CoV2 atât angajaţi, cât şi pacienţi. Managerul unităţii spitaliceşti a declarat că duminica, 13 septembrie, trei angajaţi şi trei pacienţi au fost confirmaţi pozitivi cu Covid-19.

 

Cei trei angajaţi, confirmaţi duminică, sunt contacţi direcţi ai altor cinci angajaţi ai spitalului, reveniţi din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere. Angajaţii reveniţi din concediu au fost testaţi înainte de a se întoarce la muncă şi au fost confirmaţi pozitivi, motiv pentru care au fost testaţi toţi ceilalţi angajaţi care au participat la petrecere, scrie Monitorul de Suceava.

Pacienţii şi angajaţii sunt asimptomatici; angajaţii confirmaţi duminică pozitivi rămân pe secţie, cei confirmaţi anterior sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, Pavilionul Cronici 3, unde a fost descoperit focarul de Covid, a fost carantinat. La celelalte două pavilioane nu sunt probleme. În cursul zilei de luni urmează să fie testaţi toţi cei aproximativ 30 de pacienţi şi circa 30 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel