Florin Salam, amendat după priveghiul lui Emi Pian. Mai mulți polițiști sunt anchetați: „Au fost frustrați”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Este anchetă în rândul polițiștilor care au intervenit la priveghiul liderului clanului Duduianu, Emi Pian, unde s-au strâns sute de persoane fără să poarte mască ori să păstreze distanța.

„Vom stabili dacă cifrele transmise din teren, cu numărul de participanți, au fost corecte”, anunță șeful Poliției Capitalei.

În același timp, îi avertizează pe toți că vor fi identificați și amendați. Inclusiv manelistul Florin Salam, care a fost chemat să cânte la căpătâiul mortului, a fost amendat.

În plină pandemie, și mai grav, sub nasul polițiștilor care stăteau la poartă, sute de persoane s-au îmbulzit la priveghiul interlopului Emi Pian.

Au fost atât de multe încât, la un moment dat, cântărețul Florin Salam, venit acolo să-l bocească, le-a atras atenția participanților că nu se poate respira.

 

Amenzi în valoare de 40.000 de lei

 

Polițiștii au dat 113 amenzi în valoare de 40.000 de lei, dar spun că încearcă să-i identifice pe toți cei care au participat la priveghi și au încălcat toate normele de prevenire a îmbolnăvirii. Pe manelistul Florin Salam, polițiștii l-au identificat ușor. Așa că și el se află printre cei amendați. Anchetă îi vizează și pe cei care ar fi trebuit să supravegheze astfel de adunări.

În schimb, unul dintre reprezentanții polițiștilor susține că forțelor de ordine li s-ar fi transmis să nu intervină.

„Am stat de vorba cu colegii care mi-au spus că n-au făcut altceva decât să stea planton. Legea trebuia aplicată egal pentru cetățeanul de rând și pentru interlopi. Le-a a fost rușine, pentru că au fost nevoiți să stea în puncte fixe. Li s-a recomandat să nu intervină că să nu degenereze lucrurile. A fost o ezitare de intervenție în forță și astfel polițiștii au fost frustrați”, spune Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, potrivit Știrile PRO TV.

Abia după 24 de ore, autoritățile au luat măsurile care trebuiau luate de la momentul 0. Joi, forțele de interentie au fost suplimentate, iar oamenii care voiau să între în curte numărați, astfel încât să nu depășească 50, iar toate străzile de pe lângă casă au avut traficul rutier restricționat.

 

Emi Pian ar fi murit din cauza unui infarct

 

Pe de altă parte, medicii legiști vin cu o concluzie care ar putea răsturna ancheta. Conform primelor analize, interlopul Emi Pian ar fi murit din cauza unui infarct, nu din cauza loviturilor, iar acum anchetatorii vor să stabilească ce anume i-a făcut inima să cedeze.

Indiferent de rezultat, însă, cei care au participat la confruntarea violentă nu vor scapă de răspunderea penală. Joi au avut loc noi audieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel