Florin Piersic povestește cum a fost curier pentru românii din diaspora

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

„Moș Crăciun” Florin Piersic a povestit, într-o emisiune specială pe Antena 3, realizată de Dan Negru, despre o întâlnire avută în urmă cu câțiva ani cu un grup de români care reușiseră să fugă în Austria, în vremea comunismului. 

Florin Piersic a povestit că se afla în Austria, când doi bărbați s-au apropiat de el. Avea să afle de la ei că sunt români și  fugiseră înot din România, în vremea comunismului, în Iugoslavia, iar de acolo au fost lăsați să treacă în Austria. 

Ajunși în Austria, aceștia vindeau ziare, dar s-au oferit să îl ajute pe marele actor român să îi repare toba de eșapament.

„Avem rugămintea: Vă dăm 500 de mărci să duceți mamei noastre, la Bacău. Pe scurt: am ajuns în România, primul tren l-am luat spre Bacău. Mă duc, sun la ușa, la etajul trei... 'Florin... nu se poate! Să nu-mi spuneți că veniți de la băieții mei!'

Ba da, de la băieții dumneavoastră vin și, uitați ce v-am adus. Nu stau, că eu cu trenul următor mă întorc la București, dar am vrut să vin să vă cunosc, să vă îmbrățișez“, a povestit actorul.

Florin Piersic, curier pentru românii din diaspora

 

„Dar povestea mea nu se termină aici.

Am ajuns în America, la San Francisco, după multă vreme, 10-15 ani. Și întâmplarea face că eu, nu am de lucru, și spun: 'Dom'le, formidabil cum m-am simțit aici, extraordinar, cum a-ți pregătit dumneavoastră... numai la Mitică Popescu, la frații Burgă am fost așa'. Asta am zis.

A intrat Corina, a cântat, pauză, intru eu, și în momentul ăla văd că se deschid ușile, în timp ce eu recitam, povesteam, și văd doi bărbați mari, înalți, cum erau frații Burgă... Dar eu de unde să-i iau după atâția ani?! Mă uit, vin spre mine, printre public. Era arhiplină sala! Și vin și m-au luat în brațe. Zic 'v-am pomenit întâmplător...'

'da, ne-a dat cineva telefon: Piersic e la San Francisco, într-o sală superbă și a spus numele vostru. Și am venit cu mașina. Avem două fabrici aici, domnule Piersic...'“, rememorează Florin Piersic

„ha-ha, nu mai vindeau ziare...“ intervine Dan Negru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel