Florin Cîţu: „Susţinem cu cea mai mare tărie creşterea pensiilor, dacă se poate şi sunt resurse”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că PSD ar trebui să întrebe Comisia Europeană dacă este posibilă optimizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă la capitolul pensii, adăugând că liberalii sunt de acord cu creşterea pensiilor dacă sunt resurse la bugetul de stat.

Întrebat în legătură cu răspunsul Comisiei Europene potrivit căruia renegocierea PNRR nu se poate face decât în condiţii excepţionale şi afirmaţiile liderului social-democrat Marcel Ciolacu că PSD îşi doreşte optimizarea PNRR la capitolul pensii, Florin Cîţu a spus: "Cel mai simplu să pună întrebarea cu optimizarea (PNRR - n.r.). Deci, fost pusă întrebarea, înţeleg, cu rediscutarea, renegocierea, răspunsul a fost: Nu. O să pună întrebarea cu optimizarea şi vedem ce va spune Comisia. Nu are sens să tot discutăm noi aici".

El a adăugat că PNL susţine cu tărie creşterea pensiilor dacă sunt resurse la buget.

Întrebat dacă liberalii sunt de acord cu creşterea pensiilor, pe baza încasărilor statului, din acest an, după cum susţine ministrul Finanţelor, Cîţu a răspuns: "Binenţeles! Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie".

"Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari sau pe cei din sectorul bugetar. Ci şi pe cei din sectorul privat, care plătesc. Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei", a adăugat Cîţu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel