Florin Cîțu: Salariul mediu lunar a crescut mai rapid decât rata inflației

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Premierul Florin Cîţu susţine că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică şi BNR, salariul mediu lunar a crescut ''mult mai rapid'' în acest an faţă de rata inflaţiei şi, ca urmare, s-a majorat puterea de cumpărare.

"Salariul mediu net lunar a crescut în 2021 mult mai rapid decât rata inflaţiei. În fiecare lună. Asta înseamnă că fiecare leu câştigat în plus de români are o valoare mai mare (cumpără mai multe bunuri). Ca să înţeleagă şi psd-iştii: aşa creşte puterea de cumpărare", a scris Cîţu, joi, pe Facebook.

Lupta internă din PNL

Premierul Florin Cîţu a reiterat miercuri că decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al prim-ministrului, adăugând că nu înţelege de ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a schimbat acum opinia pe acest subiect.

El a fost întrebat de jurnalişti la Palatul Victoria despre o afirmaţie recentă a lui Ludovic Orban privind remanierea ministrului Finanţelor, care ar fi fost făcută fără consultarea sa şi a partidului.

"O spun a nu ştiu câta oară: decizia de a remania un ministru este atributul constituţional al premierului - şi declaraţie pe care a făcut-o şi domnul Orban de foarte multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţiile ", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel