Florin Cîțu, mesaj după ce USR-PLUS a anunțat moțiune de cenzură: "Astăzi câștigăm big time!"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Florin Cîțu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce USR-PLUS a anunțat că va susține o moțiune de cenzură împotriva sa.

Premierul Florin Cîțu nu pare foarte deranjat de anunțul făcut de USR-PLUS potrivit căruia formațiunea va depune o moțiune de cenzură. Cel puțin așa pare dacă e să ne luăm după mesajul postat joi dimineață.

"Succes, România! Astăzi câștigăm big time!", este mesajul simplu postat de premier.  

Mesajul este unul puțin ciudat în contextul în care coaliția de guvernare stă pe un butoi de pulbere.

Pe de altă parte, mesajul poate fi interpretat și fără conotație politică, existând posibilitatea să fie legat de meciul naționalei României de fotbal U20 pe care-l va susține în această seară în companiei selecționatei similare a Portugalei. 

USR PLUS îi retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu

 

Reprezentanții USR PLUS îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîțu și anunță că vor susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Deciziile au fost luate în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul ședinței Biroului Național al formațiunii politice.

Dacian Cioloș, unul dintre liderii USR PLUS, a anunțat că decizia Biroului Național este de susținere a unei moțiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

„USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”, a anunțat Dacian Cioloș.

Stelian Ion, propunerea USR PLUS pentru postul de ministru în viitorul Guvern

 

Stelian Ion, ministrul demis de Florin Cîțu, va fi propunerea USR PLUS pentru postul de la Justiție în viitorul Guvern.

„Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu”, au anunțat cei de la USR PLUS.

Biroul Național USR PLUS a mai decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel