Florin Cîţu, mesaj de Ziua Națională: „Există o singură Românie unită sub valori şi principii democratice“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, îi felicită pe români de Ziua Naţională şi le aminteşte că există o singură Românie "unită sub valori şi principii democratice".

"Partidul Naţional Liberal transformă România într-o ţară modernă şi prosperă. Am convingerea că acest lucru se va realiza doar prin aplicarea principiilor liberale: reforme, investiţii şi susţinerea prin orice mijloace a capitalului privat şi a inovaţiei. Doar aşa vom ajunge să avem o Românie puternică, ţara pe care şi-au dorit-o înaintaşii noştri la 1918. Onorăm istoria şi eroii de azi. Dar, cel mai important, în aceste vremuri complicate, este să ne amintim că există o singură Românie! O Românie unită sub valori şi principii democratice", a scris Cîţu, miercuri, pe Facebook.

El a subliniat semnificaţia Zilei Naţionale şi i-a menţionat pe eroii din ziua de astăzi.

"La 1 decembrie sărbătorim istoria, eroii neamului, moştenirea şi libertatea noastră. În urmă cu 103 ani, la Alba Iulia, părinţii fondatori ai României Mari ne-au lăsat cea mai importantă misiune: să ducem mai departe România unită. Azi, eroii noştri sunt medicii, antreprenorii, liderii care revoluţionează şi gestionează companii, dar mai ales fiecare român care munceşte zilnic în ţară şi peste hotare", a adăugat preşedintele PNL.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale, că Marea Unire este cea mai frumoasă pagină din istoria României şi reprezintă "o lecţie despre perseverenţă şi coeziune, care acum ne este deosebit de utilă şi necesară".

Prim-ministrul aminteşte că Marea Unire a avut loc după un lung şir de lupte, după "nenumărate sacrificii umane şi materiale".

1 Decembrie - Ziua Națională a României


"1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului naţional: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluţia de la 1848 şi săvârşită doar parţial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung şir de lupte, după nenumărate sacrificii umane şi materiale. Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chişinău, Cernăuţi şi Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei şi a Transilvaniei cu România.

Marea Unire este încununarea victorioasă a voinţei românilor şi rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecţie despre perseverenţă şi coeziune, care acum ne este deosebit de utilă şi necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăşi perioada dificilă pe care o traversăm", se arată în mesajul transmis, miercuri, de Ciucă.


El s-a referit la criza generată de pandemia COVID-19, afirmând că eroii acestui an sunt românii, care, "zi de zi", au dus lupta cu virusul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel