Florin Cîţu mai câștigă o filială importantă, în fața lui Orban: „E un om plin de bune intenții“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Florin Cîţu: „Deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european”
Florin Cîţu: „Deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european”

Preşedintele interimar al PNL Neamţ, senatorul Eugen Ţapu-Nazare, a declarat, luni, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că susţine candidatura prefectului George Lazăr pentru conducerea filialei şi a prim-ministrului Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului.

"George Lazăr la conducerea liberalilor nemţeni şi Florin Cîţu, lider naţional al PNL, sunt opţiunile mele pe care le exprim deschis şi asumat, în această perioadă a alegerilor interne, care se va finaliza cu congresul din 25 septembrie 2021. Personal, consider că avem nevoie de oameni competenţi, cu proiecte bine definite, pentru a face performanţa pe care nemţenii şi românii o aşteaptă de la PNL. Iar performanţa în politică şi administraţie înseamnă proiecte de modernizare, fonduri atrase, digitalizare şi o economie performantă şi ecologică. În final, un nivel de trai superior şi mai mult respect pentru semeni", a declarat preşedintele interimar al PNL Neamţ.

Senatorul liberal a adăugat că George Lazăr ar putea fi candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, la alegerile din 2024.

"Nu sunt omul deciziilor pripite, am analizat şi am cântărit bine. Deşi foarte tânăr, George Lazăr este unul dintre cei mai apreciaţi şi serioşi prefecţi ai Partidului Naţional Liberal. În plină pandemie, a luat decizii inspirate pentru locuitorii judeţului Neamţ şi a fost în primul rând în lupta cu abuzurile şi măsurile discreţionare ale PSD şi ale baronului Ionel Arsene. Sunt convins că George Lazăr poate coagula în jurul lui oameni valoroşi, că va conduce cu echilibru şi implicare echipa PNL Neamţ. Personal, văd în George Lazăr viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, la alegerile din 2024", a subliniat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Preşedintele interimar al PNL Neamţ a apreciat că George Lazăr, ca lider al filialei locale şi Florin Cîţu, ca preşedinte al partidului, pot face o echipă bună.

Florin Cîțu - „Un om plin de bune intenții“



"Premierul Cîţu face parte din garnitura oamenilor aflaţi la maturitate, care au experienţă, dar şi formarea necesară, pentru reformele prea mult întârziate. După ce a studiat la o prestigioasă universitate americană, unde a absolvit un master în economie şi matematică, cu un doctorat la Iowa State University, Florin Cîţu şi-a demonstrat competenţa ca lector universitar în Statele Unite ale Americii, ca economist la Banca Europeană de Investiţii, ca economist şef la ING BANK, ca ministru de Finanţe şi lider al senatorilor liberali. Îl preţuiesc pentru că este un profesionist, dar şi un om plin de bune intenţii, preocupat cu adevărat de modernizarea României, care îşi doreşte să schimbe soarta economică şi socială a românilor", a precizat Eugen Ţapu-Nazare.

Parlamentarul liberal a subliniat că în democraţiile consolidate este practicată dubla postură de premier şi lider de partid.

"Guvernarea înseamnă şi decizie politică. Dubla postură a lui Florin Cîţu, de premier şi de preşedinte de partid, o practică întâlnită în toate democraţiile consolidate, va asigura o guvernare liberală coerentă şi eficientă, ceea ce va spori şansele unui scor favorabil PNL, la alegerile din 2024. Da, cred în aceşti oameni, cred în puterea lor de reformă şi în spiritul lor de a face echipă, la Neamţ sau oriunde în altă parte. Liberalii au nevoie de acest suflu nou, pentru ca 2024 să găsească un PNL reformat, capabil să câştige toate scrutinurile electorale şi să aducă bunăstarea şi respectul pe care românii îl aşteaptă! Doar aşa, PNL, cel mai vechi actor de pe scena politică românească, va putea face faţă provocărilor, deloc puţine, ale momentului, ale etapei post-pandemie şi ale schimbărilor care se resimt la nivel global. Şi sunt convins că, în spiritul democraţiei de care am dat mereu dovadă, noi, liberalii, trebuie să profităm de această competiţie internă, pentru dezbateri şi clarificări, pentru reforme şi modernizare internă. Mereu, prin noi înşine", a conchis senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL Neamţ şi-a anunţat candidatura, până acum, prefectul George Lazăr. Acesta a anunţat că îl susţine pe premierul Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel