Florin Cîțu către pompierii români întorși din Grecia: Suntem mândri de voi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
A treia zi a intervenției pompierilor români pentru stingerea incendiilor din insula Evia
A treia zi a intervenției pompierilor români pentru stingerea incendiilor din insula Evia

Pe bună dreptate, grecii au fost impresionați de modul de lucru al pompierilor noștri, a spus premierul Florin Cîțu, luni, la ceremonia organizată la întoarcerea celor 108 pompieri din Grecia. „Suntem mândri de voi”, le-a spus el eroilor români.

„Pe bună dreptate, grecii au fost impresionați de modul de lucru al pompierilor noștri și dincolo de curajul lor, acum înțelegem cât de important e să ne folosim de fondurile europene. Cele șase autospeciale folosite de pompierii noștri sunt noi. Au fost cumpărate anul acesta și sunt speciale pentru intervenția la incendiile de vegetație, toate cumpărate din fonduri europene. În asta se traduce, de fapt, buna guvernare. Dacă investim unde și cum trebuie putem salva vieți”, spune Florin Cîțu.

El le transmite pompierilor că au un partener în Guvernul României.

„Am luat deja măsuri pentru consolidarea IGSU. Urmează să aprobăm o hotărâre de guvern prin care să înființăm 8400 de posturi noi pentru militarii voluntari angajați pe bază de contract și subofițeri din zona operativă. Anul acesta vor fi încadrați 1400 dintre ei, astfel încât până în 2025 să recuperați o parte importantă din posturile pierdute în ultima perioadă. (...) Suntem mândri de voi”, conchide Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel