Florin Cîțu, atacat de Orban: Noi astăzi nu inventăm un liberalism

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ludovic Orban l-a atacat pe Florin Cîțu care vineri a spus că PNL are nevoie de mai mult liberalism. Noi astăzi nu inventăm un liberalism, nu poți să vrei să conduci PNL, dacă nu cunoști Partidul Național Liberal de astăzi, dar mai ales pe cel de ieri, a declarat Orban.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații vineri, la Muzeul Național Brătianu din localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Liderul PNL a participat la simpozionul dedicat împlinirii a 157 de ani de la nașterea lui Ion I. C. Brătianu.

El le-a spus participanților că liberalismul nu trebuie inventat, acesta fiind legat de istoria României.

„Le-am spus colegilor mei care au venit la Vila Florica că nu poți să vrei să conduci PNL, dacă nu cunoști Partidul Național Liberal de astăzi, dar mai ales pe cel de ieri, de alaltăieri și așa mai departe. Noi astăzi nu inventăm un liberalism. Liberalismul românesc este aparte și nu poate fi foarte mult diferit de liberalismul promovat de Brătieni și de toți cei care au venit după, pentru că este un liberalism puternic ancorat în istoria României, în specificul românesc, în obiectivele pe care le-am urmărit. Toate aceste obiective nu sunt foarte diferite astăzi față de obiectivele pe care le-au urmărit Brătienii și liberalii care au guvernat România după 1876”, a declarat Ludovic Orban, citează Mediafax.

Orban,  despre moțiunea cu care încearcă să câștige un nou mandat în fruntea partidului.

 

„Din cauza aceasta, moțiunea pe care am prezentat-o ieri arată un liberalism adaptat, care ține cont de o serie de caracteristici pe care le-a avut politica PNL în constituirea statului modern. În primul rând este un liberalism național, care întotdeauna a susținut interesele fundamentale ale statului român și promovarea acestor interese pe piața internațională, un liberalism cu un puternic accent protecționist, care ne aduce aminte de politica "Prin noi înșine" a liberalilor acelor timpuri”, a precizat Orban.

Florin Cîțu, contracandidatul lui Ludovic Orban, și-a depus vineri candidatura pentru poziția de președinte PNL și a declarat că partidul are nevoie de mai mult liberalism.

„Am intrat în această cursă pentru că am realizat că este nevoie de mai mult. Era nevoie de mai mult liberalism și în Partidul Național Liberal... După 25 septembrie altfel se vor lua deciziile în PNL, eu construiesc echipe, avem nevoie de toți... Această candidatură nu este despre mine sau contracandidatul meu, este despre viitorul PNL și despre viitorul României. Trăiască România liberală”, a spus Florin Cîțu.

Alegerile din PNL vor avea loc pe 25 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel