Florin Cîțu anunță că PNL nu va da Ministerul Finanțelor și premierul PSD-ului

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este crucial ca Ministerul Finanțelor să fie condus de liberal, pentru că am arătat că PNL poate să facă minuni, spune președintele PNL, Florin Cîțu, premier interimar.

„Am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil. Vor fi negocieri importante în perioada următoare. (...) Până la urmă, direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul. Dacă noi ne menținem obiectivele noastre și avem acolo planul de reforme, care nu se va schimba... Sunt lucruri la care PNL ține și le vom pune pe masă în discuții cu oricare dintre parteneri. Asta mă interesează pe mine și pe noi, liberalii, să impunem aceste reforme, pentru că ele sunt bune pentru România, nu pentru că vrea PNL să le impună”, spune președintele PNL, Florin Cîțu, premier interimar.

Numele de premier. Florin Cîțu exclude ca premierul să vină din partea PSD

 

El precizează că, în prezent, PNL are o decizie - propunerea de premier e președintele partidului, dar admite că desemnarea o face președintele României.

„Este crucial (ca Ministerul Finanțelor să fie condus de un membru PNL - n.r.). PNL a arătat că Ministerul Finanțelor condus de PNL în ultimii doi ani a făcut minuni. Am reușit să convingem agențiile de rating să schimbe perspectiva, chiar în această perioadă în care avem o criză politică, să schimbe perspectiva de la negativ la stabil, am reușit să scădem deficitul bugetar, e clar că am demonstrat că se poate face”, mai spune Cîțu.

El menționează că decizia ca PNL să guverneze alături de PSD sau de USR va fi luată în conducerea partidului, nu de președintele formațiunii.

„Pentru mine importante sunt reformele. Eu am intrat în politică pentru reforme și pentru a face lucruri pentru români. Vreau să văd cu cine putem face aceste reforme”, conchide Florin Cîțu.

Gabriela Firea refuză postul de ministru al Muncii, deși inițial părea prima alegere în PSD, în cazul unei alianțe de guvernare cu PNL

 

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat luni că social-democraţii vor intra într-o coaliţie de guvernare alături de PNL doar dacă le sunt respectate priorităţile din programul de guvernare, printre acestea numărându-se creşterea alocaţiilor, a salariului minim şi a pensiilor.

"O să decidem dacă realizăm această coaliţie de guvernare sau nu, în funcţie de argumente pro şi contra şi dacă punctele din programul nostru de guvernare sunt preluate. A împărţi acum ministere şi funcţii cred că este prematur. (...) Putem intra într-o posibilă coaliţie de guvernare doar respectând programul nostru şi acestea sunt esenţiale - creşterea alocaţiilor, creşterea salariului minim, creşterea pensiilor, deci acestea sunt condiţii prioritare", a spus Firea la sediul central al PSD înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Întrebată dacă sunt bani pentru aceste majorări, Gabriela Firea a răspuns: "Când ştii să îţi stabileşti priorităţile, se găsesc bani, apropo şi de Primăria Capitalei. Eu cum am putut să găsesc bani timp de 4 ani de zile pentru toate proiectele, iar domnul Dan se plânge în fiecare zi că nu are bani? Oare cum m-am descurcat eu şi ceilalţi primari generali? Să afle reţeta".

Firea a menţionat, la întrebarea dacă îşi doreşte să fie ministrul Muncii, că acest minister este "foarte greu, un minister foarte important, printre cele mai importante", şi a adăugat că este de părere că are colegi mult mai bine pregătiţi decât ea pentru această funcţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel