Florin Cîțu: „Aeronava a luat un român de pe aeroportul din Kabul, dar se întoarce și după ceilalți”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Aeronava Forțelor Aeriene Române a luat un român de pe aeroportul din Kabul, dar se va întoarce și după ceilalți români din Afganistan, spune Florin Cîțu. Premierul anunță că sunt țări care au cerut României să le aducă cetățenii la București.

„Aeronava a ajuns în Kabul. O singură persoană a ajuns la aeronavă. S-a întors aeronava la Islamabad. 14 nu ajunseseră. Se întoarce înapoi la Kabul să îi ia și pe ceilalți aeronava. Vom încerca, să vedem cum îi aduce la aeroport. (...) Sper să fie astăzi”, anuță Florin Cîțu.

El afirmă că autoritățile române au primit cereri de la alte țări pentru le a aduce cetățenii în România.

„Nu am aceste informații, dacă a luat și alți cetățeni sau va lua după aceea. (...) Monitorizăm și încercăm să găsim soluții (să aduce cetățenii români la aeroport - n.r.). Sunt mai multe canale prin care lucrăm. Nu pot să spun nimic despre operațiunile militare ale României”, adaugă premierul.

MAE a anunțat joi dimineață că un singur cetățean român a fost evacuat pe cale aeriană din Kabul cu aeronava trimisă în Afganistan de statul român. Acesta a fost transportat la Islamabad, în Pakistan. Ceilalți sunt blocați în oraș, iar autoritățile încearcă să-i aducă la aeroport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel