Florin Andrei: Economia frânează

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Florin Andrei, profesor la ASE, face o analiză a situației economiei românești și spune ce ne așteaptă în anii următori.

"#StareaEconomieicam ce ne așteaptă în următorii ani, la guvernare

E important ca prin tot ce vom propune să întărim disciplina fiscală şi să stimulăm colectarea la buget. Spre exemplu taxarea inversă ar ajuta România să mai recupereze câteva miliarde de euro, tocmai de aceea cred că este necesar ca viitorii europarlamentari USR să negocieze "la sânge" includerea României în acest mecanism.

- BNR a modificat condițiile de creditare pentru persoanele fizice prin scăderea gradelor de îndatorare la 40% la lei și 20% la valută. Populaţia e deja mult îndatorată astfel că măsura este slab preventivă, uşor defazată.

-Piața imobiliară începe să scadă, numărul de tranzacții la nivel național din septembrie anul acesta a fost mai scăzut cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut. La nivelul Bucureștiului scăderea este de aproape 50%, același declin fiind înregistrat și în Cluj.

-Piața auto scade – în septembrie anul acesta s-au înmatriculat doar 2.771 de autoturisme noi, faţă de 10.425 în aceeași lună a anului trecut. La nivel European, cele mai mari scăderi le-au înregistrat Austria (41,8%), Suedia (39,7%) şi Slovacia (37%).

Economia frânează, este o certitudine, contează cât de lină va fi aterizarea. Sper totuși ca viitorii noștri europarlamentari să nu fie în situația de a negocia împrumuturi de urgență la Comisia Europeană, a scris Florin Andrei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel