Fiscul din Franța scoate la licitație zeci de ceasuri de lux, confiscate de la infractori

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fiscul din Franța scoate la licitați zeci de ceasuri de lux, confiscate de la infractori. Sursa - pixabay.com
Fiscul din Franța scoate la licitați zeci de ceasuri de lux, confiscate de la infractori. Sursa - pixabay.com

O vânzare extraordinară va avea loc pe 6 decembrie la Besançon: zeci de ceasuri de lux vor fi scoase la licitație, după ce au fost confiscate de la infractorii cărora le aparțineau.

Ai visat mereu să porți un ceas Rolex  Pe 6 decembrie poți cumpăra la licitație un ceas furat. Agenția pentru Gestionarea și Valorificarea Bunurilor Sechestrate și Confiscate (AGRASC) din Franța a încredințat Direcției Naționale de Intervenții ale Statului (DNID) organizarea unei vânzări excepționale de ceasuri de lux în Besançon. Nu mai puțin de 160 de modele sunt oferite spre vânzare. Toți banii încasați vor merge în bugetul statului.

Aceasta este cea mai mare vânzare de ceasuri Rolex a anului în Franța: peste șaizeci de modele sunt expuse în catalogul de vânzări deja disponibil online. Pentru alții, la licitație sunt oferite modele de la Cartier, Omega, Patek Philippe și Chopard. Prețul de pornire este aproape accesibil. Contați pe 800 de euro pentru lotul nr.11, modelul Datejust de la marca Rolex care îmbină oțelul și aurul galben. Nu există nicio îndoială că prețurile vor crește odată cu progresul licitațiilor. Vânzarea este accesibilă online și va fi transmisă în direct pe site-ul casei de licitații Drouot, relatează capital.fr.

Toate bunurile confiscate pe numele procurorului sunt gestionate de Agenția de Gestionare și Recuperare a Bunurilor Sechestrate și Confiscate (Agrasc). Structura a fost creată în 2010 și funcționează sub Ministerul Justiției și Conturilor Publice din Franța. Instanțele pot confisca anumite bunuri ale persoanelor condamnate, ceea ce duce automat la transferul acestora către stat. Acesta este în special cazul bunurilor care au o legătură directă cu o infracțiune sau contravenție, adică cele care au fost folosite pentru a comite o infracțiune sau cele care sunt obiectul sau produsul direct sau indirect al acestei infracțiuni.

 

771 milioane de euro confiscate

 

Nu este prima dată când Agenția pentru Gestionarea și Valorificarea Bunurilor Sechestrate și Confiscate (AGRASC) organizează o licitație a obiectelor confiscate. În aprilie anul trecut, 227 de loturi sechestrate în dosare de trafic de droguri au fost scoase la licitație la Curtea de Apel din Paris. Prețul total a fost de 700.000 de euro. La finalul vânzării, au fost strânși 1,28 milioane de euro pentru misiunea interministerială de combatere a drogurilor și a comportamentului de dependență.

În 2022, cuantumul popririlor de bunuri infracționale a crescut cu 6,3%, ceea ce reprezintă 771 de milioane de euro confiscate conform Ministerului Justiției. În cadrul misiunii acordate Agrascului, din acest total, 98,9 milioane de euro au fost donați la bugetul de stat sau misiunilor de combatere a drogurilor și proxenetismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel