Firme românești din Londra au primit scrisori xenofobe. România anunță oficial primele măsuri

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Două firme românești din Londra au primit scrisori anonime cu conținut xenofob. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a semnalat această situație autorităților britanice, dar și Comisiei Europene din Marea Britanie, se arată într-un comunicat, transmis miercuri, de MAE.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situație Ministerului britanic de externe și conducerii poliției metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente și de a lua măsurile care se impun pentru a preveni și sancționa orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetățenilor români prezenți în Marea Britanie", conform sursei citate.

Citește și Două magazine româneşti din Londra, scrisori de amenințare: „Sper să nu rezistați mult! Plecați odată!"

De asemenea, cazul a fost adus și la cunoștința Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanța pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării și protejării drepturilor cetățenilor europeni, precizează MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm orice formă de manifestare xenofobă și discriminatorie și, în egală măsură, încurajează cetățenii români care s-ar putea regăsi în astfel de situații sau care au cunoștință de astfel de situații să informeze atât Ambasada României la Londra, cât și autoritățile britanice competente, pentru a putea fi luate măsurile care se impun. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că acest incident nu este reprezentativ pentru atitudinea societății britanice față de cetățenii români care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit fiind bine integrată în societatea britanică și apreciată pentru contribuția activă la dezvoltarea economiei și societății britanice", conchide sursa menționată.

Citește și Londra. Oameni de afaceri români, bombardați cu mesaje xenofobe: „Plecați acasă și luați-vă escrocii și țiganii cu voi!"

Două firme românești din nordul Londrei au primit scrisori anonime cu conținut xenofob în limba engleză. În zona unde au sediul cele două firme se află mai multe societăți inființate de români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel