Firma de recutare care a adus muncitorii să plece spre Germania, anchetată

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Firma de recutare care a adus muncitorii pe Aeroportul din Cluj va fi anchetată, spune prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan: „Oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara”.

Prefectul a declarat că situația a fost gestionată prost de firma de recrutare, oamenii fiind aduși cu autocarele la Cluj în cursul dimineții, deși zborurile erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21.

Citește și Nelu Tătaru: „Mi-e greu să cred că Germania primește 10.000 de muncitori deodată"

„Organizarea sosirii persoanelor la Aeroportul din Cluj aparține unui operator privat, o firmă de recrutare, care va fi anchetată pentru modul în care a gestionat acest lucru. Situația a fost gestionată prost, oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele la Cluj în cursul dimineții în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21. Când ajung atâția oameni odată nu se mai poate respecta distanțarea socială. Au fost luate măsuri de intrare controlată în aerogară, problema e în exterior. Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună", a spus Abrudean.

 

Aproape 2.000 de persoane sunt în parcarea din fața aeroportului

 

Potrivit acestuia, sâmbătă și duminică sunt programate alte zboruri charter de la Cluj-Napoca sper Germania tot cu muncitori pentru agricultură.

Muncitorii prezenți în fața Aeroportului Inernațional „Avram Iancu" Cluj pleacă să culeagă sparanghel sau căpșuni în Germania, dar unii au spus că nu știu ce fel de munci vor presta în agricultură.

Citește și Muncitorii români pleacă spre Germania. Aglomerație pe aeroport

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova se află în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

 

12 curse care pleacă spre destinații din Germania

 

Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, a declarat că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania - Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe și Dusseldorf.

Conducerea aeroportului a cerut sprijinul Prefecturii, Jandarmeriei și Poliției pentru gestionarea situației.

Zborurile de joi sunt programate până la ora 21, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel