Finlanda. Un român a câștigat competiția „Antreprenorul migrant al anului 2020”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Știrile PRO TV
Sursa foto: captură Știrile PRO TV

Ioan Cânța, un sătmărean stabilit în Finlanda, a câștigat competiția națională „Antreprenorul migrant al anului 2020”, un concurs organizat anual de finlandezi și care promovează afacerile unor străini care se mută în această țară.

80 de întreprinzători au fost nominalizați la competiția din acest an, iar printre cei trei finaliști a fost și Ioan Cânța. Victoria sa a fost anunțat în mai multe publicații economice din Finlanda.

Românul a prestat mai multe activități în Finlanda, țară în care a emigrat de mulți ani, din nordul României, împreună cu soția. Povestea lui, dar și a altor compatrioți care și-au făcut un rost peste hotare, a fost prezentată în seria de emisiuni „România Scandinavă” difuzată la PROTV în anul 2015.

De atunci, Ioan Cânța vorbea despre firma de construcții pe care o pusese pe roți. Iată că acum societatea BNA-Flonel Oy este considerată un exemplu de succes în Finlanda.

 

Societatea a început cu servicii de curățenie

 

Înregistrată în 2013, în Helsinki, societatea a început cu servicii de curățenie și apoi s-a extins la curățarea birourilor, inclusiv de reziduurile provenite din construcții. Compania furnizează astfel de servicii, precum și forță de muncă calificată, în toată Finlanda, în prezent.

Directorul Ioan Cânța s-a confruntat cu prejudecăți din cauza originilor sale românești și din acest motiv, a muncit de două ori mai mult pentru a-și dezvolta afacerea și pentru a câștiga încrederea clienților, arată sursa citată.

Firma românului investește în responsabilitatea socială a întreprinderilor prin sprijinirea unor organizații caritabile precum Fundația pentru Cancer din Finlanda și Asociația finlandeză a persoanelor cu dizabilități fizice. În plus, oferă condiții de muncă echitabile zecilor săi de lucrători, mulți angajați de mulți ani în companie.

 

Societatea lui Ioan Cânța are o cifră de afaceri de 2,2 milioane euro

 

Potrivit datelor registrului firmelor din Finlanda, societatea lui Ioan Cânța are o cifră de afaceri de 2,2 milioane euro și 45 de angajați.

Ioan a fost mai întâi taximetrist, apoi a avut două mici restaurante, pe care le-a vândut şi a investit în firma care acum se ocupă cu lucrări de construcţii şi servicii de curăţenie pe şantiere. Cei doi soţi munceau cot la cot cât e ziua de lungă, şi bat oraşul în lung şi în lat, ca să fie prezenţi unde au contracte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel