Fetiță româncă, vândută de mamă pentru 4.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fetiță româncă vândută de mamă pentru 4.000 de euro, lăsată însărcinată la doar 12 ani, iar mai apoi răpită din spital cu tot cu bebeluș. Pare un scenariu de film, dar este coșmarul prin care a trecut o copilă din Vaslui.

O fetiță de doar 12 ani este protagonista unei adevărate drame. Mama copilei a vândut-o pe aceasta unei familii din Murgeni, Clanul Sandu. Cu banii jos, 4000 de euro, a luat-o, după ce fata a fost vândută de propria mamă. Fata a rămas gravidă cu cel pentru care a fost cumpărată.

Ajunsă la spitalul din Bârlad ca să nască, minora a surprins cadrele medicale care au anunțat imediat autoritățile. Proaspăta mămică și copilul ei au fost preluați imediat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui și instituționalizați într-un centru pentru a fi protejați. Dar, la câteva luni, tânăra mămică a revenit la spital, cu băiețelul de 4 luni care s-a îmbolnăvit. Clanul Sandu nu a ratat ocazia și i-a răpit pe cei doi din spital. Poliția din Murgeni încearcă să o găsească pe mamă și pe copil. Între timp, pe numele lui Daniel Sandu a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad un dosar penal pentru viol.

Un nou caz alarmant atrage atenția asupra problemei mamelor minore din țară, un capitol la care România este campioană în UE. O fetiță de 12 ani, de etnie rromă, din orașul Murgeni, este protagonista unei telenovele țigănești în care găsim de toate: bani, vânzare, răpire, plus un copil născut de minora S.M., la aproape 13 ani! Tânărul “mire” face parte din clanul Sandu, din orașul Murgeni, și se pare că și el era minor (17 ani) când mama fetei a vândut-o pentru 4000 de euro clanului Sandu!

Fetiță româncă, vândută de mamă pentru 4.000 de euro

 

Fata a născut în luna august a.c un băiețel, la spitalul din Vaslui, iar medicii au rămas înmărmuriți când au văzut fetița de doar 12 ani venită să nască, ea neavând nici măcar forme legale (certificat de naștere). A fost anunțată Protecția Copilului care a preluat cazul și atât mămica minoră cât și pruncul născut au ajuns la un centru de protecție în Bârlad, unde au fost instituționalizați. Între timp, polițiștii sesizați de Protecția Copilului i-au deschis lui Daniel Sandu un dosar penal, în care se fac cercetări pentru viol.

De aici începe circul total. Mama fetei, care a plecat în străinătate cu cei 4000 de euro, a ajuns în arest printr-o țară din UE. Iar fata trebuia “recuperată” cu copil cu tot, că “am dat meleoane pe ea”, după cum spun cei din clanul Sandu. S-au tot gândit ei cum să facă, să ia fata și copilul, ca să-l scape pe tânărul Daniel Sandu de dosarul de viol. Și au găsit cum!

Răpită din spital după ce a născut, la doar 12 ani

 

Mama minoră a ajuns sâmbătă,11 decembrie, cu cel mic de 4 luni, la spitalul din Bârlad, unde a fost internată cu puradelul care avea o viroză respiratorie. “A fost sesizată încă din august poliția și Tribunalul Vaslui de cazul minorei, deoarece tatăl ei este mort, iar mama a vândut copila pe 4000 de euro, ca să plece din țară, unui tip de 17-18 ani. Tribunalul Vaslui a dispus preluarea copiilor, adică atât a mamei de 12 ani cât și a copilului nou născut, de către Protecția Copilului, și au fost duși într-un centru la Bârlad. S-a dispus întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, cazul fiind în lucru.

Acum, sâmbătă, pe 11 decembrie, rromii din clanul Sandu au aflat că fata este în spital cu cel mic și au pus la cale răpirea! Pentru că ei vor ca ea să nu dea declarație de ceea ce s-a întâmplat, ca să nu fie băgat la închisoare cel care a lăsat-o gravidă la doar 12 ani. Și au găsit o cale, rămâne să vadă anchetatorii cum, de a o lua din spitalul Bârlad, atât pe ea cât și pe copil! Iar cei din spital nu au spus nimic, nu au sesizat nimic!! De marți este dispărută! Abia astăzi (ieri – n.r.), când au venit cei de la Protecția Copilului să o ia de la spital și au văzut că nu este nici mama minoră și nici copilul, au sesizat IPJ Vaslui”, au relatat surse din anchetă din Bârlad, citează Vremea Nouă.

Continuarea, pe Vremea Nouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel