Fetiță româncă de 11 ani, moartă în mod misterios după ora de sport. „A fost resuscitată peste o oră"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O fată în vârsta de 11 ani a murit după ora de sport la școala din comuna Butea, judeţul Iași. Tragedia a avut loc marți, 14 decembrie 2021. A fost resuscitată peste o oră, fără succes însă.

La fața locului s-au prezentat două echipaje de la SMURD Târgu Frumos și de la SAJ Pașcani, însă echipajele de prim-ajutor nu au putut să salveze viața fetei.

Autorităţile au anunțat marti, 14 decembrie, în jurul orei 15.00, că s-a constatat decesul după ce în prealabil fetiței i s-a făcut rău şi s-a anunţat acest lucru prin numărul unic de urgență 112.

„Astăzi, la finalul programului școlar, unui copil, elev al Școlii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unității de învățământ. Profesorii și conducerea școlii au sunat la 112.

În jurul orei 15.00, echipajul ambulanței care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei. În acest moment, instituțiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Școlar Județean Iași transmite condoleanțe familiei pentru pierderea suferită”, se arată într-un mesaj transmis de ISJ Iași, citează Ziare.com

Reprezentanţii poliţiei au transmis că fetiţa a leșinat şi că s-a declarat decesul.

Fetiță româncă de 11 ani, moartă în mod misterios după ora de sport.

 

S-a deschis un dosar penal în acest caz.

Trupul fetei a fost dus la IML pentru a fi efectuată necropsia şi a se stabili cu exactitate cauzele morţii:

„La data de 14 decembrie, am fost sesizați despre faptul că o minoră din comună Butea a leșinat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minoră, ulterior fiind constatat decesul acesteia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Iași pentru bzi.ro.

„A fost resuscitată peste o oră, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă. Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală. Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri. Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi”, a declarat Anton Anti, primarul comunei Butea, pentru Adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel