Fetiţă luată cu FORŢA. Ministrul Budăi îşi arată neputinţa în faţa autorităţilor LOCALE: "Nu sunt în MĂSURĂ să cer demisii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Cazul copilei din judeţul Mehedinţi, luată cu forţa de autorităţile statului din braţele familiei care a crescut-o a ajuns şi în atenţia Ministerului Muncii. Marius Budăi s-a interesat de acest caz şi a declarat că fetiţa încă nu a plecat la familia sa adoptivă, în Statele Unite şi că se anchetează acum cazul.

Ministrul a declarat că asistenta maternală a refuzat în scris procedura de adopţie, începută încă din 2013 pentru fetiţa de 8 ani.

"Deschiderea adopției pentru acest copil a început încă din anul 2013 și în toată această perioadă s-au urmat procedurile de adopţie. Au fost 120 de familii pentru a se realiza adopția. Din ce știu până acum, o singură persoană a participat după care a refuzat să mai vină. Asistentul maternal a fost informat de DGASPC Mehedinţi asupra faptului că fetiţa urma să fie declarată adoptabilă și a refuzat în scris", a declarat Marius Budăi, la Realitatea TV. 

 

Budăi: "Asistentul maternal trebuia să fie mai cooperant"

 

Ministrul a dat asigurări că minora se află încă în ţară şi că s-a deschis o anchetă.

"Fetiţa este în România. Deja colegii mei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului fac cercetări, sunt în legătura tot timpul cu cei de la DGASPC Mehedinți. Vedem exact care e situația și ce măsuri se impun. Dar acolo au fost alte organe ale statului, trebuie să discutăm şi cu ei să vedem ce s-a întâmplat", a mai spus ministrul, la acelaşi post.

 

Budăi: "Nu sunt în măsură să cer demisia nimănui"

 

Budăi susţine că familia care a crescut-o până acum pe fată ar fi trebuit să fie mai cooperantă.

"Eu ştiu de o lună-două de acest caz, au fost încercări repetate de preluare şi cu poliţie, şi fără poliţie de la asistent maternal. Acest copil are o decizie în instanţă de adopţie. Părinţii lui sunt acei cetăţeni români stabiliţi în Statele Unite ale Americii. Evident că nu trebuia să se ajungă aici, dar trebuia o colaborare corectă şi din partea familiei care ţinea acest copil, asistentul maternal care, la un moment dat, a refuzat să facă această adopţie", a mai spus Budăi, la Realitatea TV.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, despre fetița luată cu FORȚA de acasă: "Pe copil îl ascultă cineva"

Întrebat dacă va lua măsuri drastice sau dacă va cere demisia celor implicaţi în acest caz, ministrul Budăi a fost rezervat şi a insistat să aştepte finalul anchetei.

"Nu sunt în măsură să cer demisia nimănui. DGASPC-ul este în subordinea Consiliului Judeţean. Nici nu spun acum că cer demisii sua asanncţionez. Vom lua măsurile care se impun. Nu mă antepronuţ. Cu siguranţă cineva trebuie să plătească, ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple", a conchis Marius Budăi, la acelaşi post de televiziune.

Citeşte şi: EXPLICAȚIA poliției în cazul fetiței de 9 ani luată cu FORȚA: "A fost decizia corectă"

Fetiţa de 8 ani a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, în localitatea Baia de Aramă, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, iar autorităţile au considerat că fata stă ilegal la domiciliul acesteia.

În imaginile înregistrate de soţul asistentei maternale apare fetiţa de 8 ani, care plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune "mama". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel