EXPLICAȚIA poliției în cazul fetiței de 9 ani luată cu FORȚA: "A fost decizia corectă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Reprezentanții IGPR susțin că numărul polițiștilor implicați, vineri, în misiunea de preluare a fetiței din Mehedinți a fost stabilit în urma unei analize, care „s-a dovedit a fi corectă". Polițiștii susțin că au ținut cont de riscurile care pot să apară pe fondul unui impact emotional puternic, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al IGPR, remis vineri presei, polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova.

Numărul polițiștilor implicați în misiune a fost stabilit pe baza unei analize, care „s-a dovedit a fi corectă", potrivit aceleiași surse.

„Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane", se arată în comunicatul IGPR.

Potrvit reprezentanților Poliției Române, în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC.

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!".
Și vecinii au fost revoltați de această situație.

„Așa se face legea? Cu forța? Nici criminalii nu sunt luați cum luați fetița aceasta!", le-a reproșat o femeie luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

sursa foto: pandurul.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel