Fetiță de nici doi ani, în comă la spital, după ce s-ar fi înecat în cadă. Mama copilei, suspectă: „Are coaste rupte, capul spart”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O fetită de nici doi ani este în comă, la spital. Potrivit spuselor mamei, fetiţa s-ar fi înecat în cadă, însă pe corpul micuţei au fost găsite răni mai vechi, aşa că a fost sesizată poliţia. În plus, tatăl fetiței o bănuiește pe femeie că ar fi abuzat copila.

Potrivit mătuşei celei mici, fetița de nici doi ani e în moarte cerebrală, iar tatăl este în stare de șoc.

„Are coaste rupte, capul spart, fata nu mai are nicio şansă, că e în moarte cerebrală şi tot îi repetă că fata lui e moartă. Stopul poate l-a făcut prin înec, dar coaste rupte… celelalte lovituri de unde sunt?”, a declarat Gina Ifrim, mătuşa fetei, citează Gândul.

Fetiţa a ajuns în urmă cu câteva zile, la spital, în stare gravă. Mama celei mici le-a povestit medicilor că s-ar fi înecat în cadă, potrivit IPJ Iași.

„Aceasta le-ar fi declarat cadrelor medicale că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe minoră pentru aproximativ 3 minute în cadă cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Fetiță de nici doi ani, în comă la spital

 

Atât medicii, cât și rudele tatălui nu cred varianta mamei, potrivit căreia fetița s-ar fi înecat în cadă.  „Are nişte urme mai vechi, bănui că a fost maltratată. Medicii au întrebat: «Unde a trăit copilul ăsta?»”, a mai declarat mătuşa copilei.

„După părerea mea ei cred că nu de la căzătură în cadă a ajuns așa. Cum poți să cazi, să ia atâtea lovituri și urme mai vechi?”, mai spune mătuşa fetei.

Când au văzut în ce stare este medicii au început imediat manevrele de resuscitare. A fost intubată și pusă pe ventilație mecanică și abia apoi a fost transferată către spitalul de copii.

„Pacienta menţine o stare critică. Au fost anunţate instituţiile statului pentru a investiga modul de producere al accidentului. A fost solicitată şi o expertiză de la IML”, a declarat Lavinia Ionescu, medic coordonator ATI la Spitalul „Sf.Maria” din Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel