Fetiță de 2 ani, moartă în chinuri cumplite: Părinții, acuzați de tortură și omor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Fetiță de 2 ani, moartă în chinuri cumplite Părinții, acuzați de tortură și omor
Fetiță de 2 ani, moartă în chinuri cumplite Părinții, acuzați de tortură și omor

Un cuplu a fost condamnat ieri sub acuzarea de tortură și omor de magistrații din Brisbane, Australia.

Părinții Shane David Stokes, în vârstă de 33 de ani, și Nicole Betty Moore, în vârstă de 26 de ani, au avut ieri prima înfățișare în instanța din Brisbane pledând vinovați pentru tortură și omor după ce fiica lor, în vârstă de doi ani, a murit în „chinuri cumplite” cu arsuri de gradul doi timp de câteva zile.

ATENȚIE! CONȚINUT CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL!

Maddilyn-Rose Ava Stokes a fost internată la Spitalul de Copii Queensland din Brisbane în mai 2017, suferind de arsuri semnificative la peste o cincime din corpul ei. A suferit un stop cardiac și a murit la scurt timp.

În timpul ședinței de condamnare, instanța l-a audiat pe Stokes care a susținut că a ținut copilul sub apa fierbinte de la robinetul din cadă din casa lor din Northgate, făcându-i arsuri grave pe picioare, spate, inghinale și fesele fetiței.

Curtea a aflat că Stokes i-a spus soției sale Moore, că un alt copil a provocat rănile copilului mic, iar cuplul nu a chemat o ambulanță până când micuța nu a suferit un stop cardiac cinci zile mai târziu.

Instanța a mai auzit că, prin căutări pe internet în ziua în care a suferit arsurile, perechea a încercat să o trateze singură și polițiștii au găsit bandaje, tampoane de curățat pentru machiaj și hârtie igienică cu sânge pe ele acasă.

 

„Mizerie și durere mare”

 

Procurorul Sarah Farnden a declarat în fața instanței că micuța ar fi suferit „chinuri cumplite” în zilele care au precedat moartea ei: „A fost într-o mare durere în acea perioadă de timp, incapabilă să meargă. A fost deshidratată și slabă, incapabilă să mănânce și să bea corespunzător, posibil cu vărsături - probabil că a devenit delirantă și inconștientă înainte de a intra în cele din urmă în stop cardiac”.

Farnden a mai spus în fața instanței că experții medicali au stabilit că ar fi fost „evident” că fetița avea nevoie de tratament urgent, iar rănile ei s-ar fi înrăutățit în timp: „A țipat și a plâns în momentul în care au fost provocate rănile. Dacă tratamentul medical ar fi fost oferit, șansa ei de supraviețuire ar fi fost de 100%”.

Avocatul apărării Eoin Mac Giolla Ri, care l-a reprezentat pe Stokes, a declarat că părinții au ales să nu sune o ambulanță deoarece rănile ar fi părut probabil „mai puțin grave” atunci când au fost provocate pentru prima dată.

 

Mama avea „auto-amăgire ridicolă”

 

Avocatul apărării lui Moore, Lars Falcongreen, a susținut că mama nu era prezentă când fiica ei a fost rănită și a crezut că un alt copil ar fi ars-o: „Nu a primit niciodată altă poveste în afară de asta - a vrut să sune la o ambulanță și da, ar fi trebuit. A reușit să-și facă o auto-amăgire ridicolă pentru că își imagina că fiica ei va fi luată de la ea”.

Stokes a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în timp ce Moore a primit o pedeapsă de nouă ani și jumătate de închisoare pentru moartea fiicei lor.

Judecătorul David Jackson a spus că părinții s-au comportat „de neînțeles”: „Este îngrozitor să îți imaginezi suferința pe care fiica ta a îndurat-o în mâinile tale - nimic din toate acestea nu ar fi trebuit să se întâmple”, relatează abc.net.au.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel