Fetiță româncă, vândută de părinți și găsită pe străzile Italiei. Povestea tristă a unui copil fără copilărie

Monica Stoican / 17 mar 2018, 22:09 Salveaza PDF Comentarii
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.

Avea doar 7 anișori când părinții săi au vândut-o unei familii de romi. Așa începe povestea tristă a unei fetițe românce, pe care La Repubblica o relatează.

Imediat cum a ajuns în Italia, copila a fugit de cei care o cumpăraseră de la părinții săi.

Zece ani mai târziu, bărbatul căruia i-a fost vândută s-a prezentat la poliție pentru a declara dispariția fetiței, dându-se drept tatăl său biologic. Adevărul avea să se afle mai târziu.

Așadar, în data de 7 martie 2018 s-a dat startul căutărilor fetei. Copila a fost găsită în via Toledo din localitate.

Ea le-a povestit polițiștilor că, după ce a fugit din tabăra romă, a fost speriată și neavând niciun punct de sprijin a ajuns să doarmă pe străzile din Napoli, învelită în cartoane și pături murdare.

Fetița a mai relatat, cu ochii în lacrimi, că adevărații săi părinți au vândut-o familiei rome și apoi a fost adusă în Italia, la Napoli, unde a crescut alături de cei patru copii ai soților de origine rom.

Ea era obligată să meargă la cerșit la semafoare zilnic, altfel era bătută cu sălbăticie cu o tijă din lemn și nu fusese trimisă la școală niciodată, mai scrie sursa citată.

Cazul a fost preluat de către Procuratura pentru minori din Napoli care a pornit o anchetă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27