Fetiță româncă de 4 ani, plimbată între spitale cu o monedă în gât pentru că avea COVID: „Niciun spital nu o accepta”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
O femeie de 72 de ani a suferit arsuri de gradul II şi III în încercarea de a stinge un incendiu de vegetaţie Foto ILUSTRATIV
O femeie de 72 de ani a suferit arsuri de gradul II şi III în încercarea de a stinge un incendiu de vegetaţie Foto ILUSTRATIV

Caz şocant la Constanţa, acolo unde o copilă de patru ani a fost plimbată între spitale, cu o monedă în gât. Unităţile medicale au refuzat iniţial internararea pentru că fata şi mama ei aveau şi COVID-19. După câteva ore şi aproape 100 de kilometri pe drumuri, fata a ajuns într-un final în grija unui medic, care i-a salvat viața. 

Mama fetiței trebuia să plece în străinătate, motiv pentru care și-a făcut un test pentru COVID-19. Acesta a ieșit pozitiv, ceea ce a schimbat complet planurile familiei. Între timp, micuța de trei ani a înghițit o monedă, iar mama s-a mobilizat imediat pentru a-și duce copilul la spital.

„A venit ambulanța, am asteptat să vedem unde să ne deplaseze, că niciun spital nu mă acceptau. Într-un final de la Constanța ni s-a spus să mergem la spitalul Medgidia, fiind suport COVID”, a spus mama fetiței.

 

Mama e hotărâtă să-și facă dreptate

 

Ajunse la spitalul din Medgidia, aici s-au lovit încă o problema. Medici nu se puteau ocupa de caz, deoarece nu îi puteau face radiografie, astfel au fost redirecționate la Spitalul Județean din Constanța, unde au avut de așteptat mai bine de 3 ore, spune mama copilei. 

„Am sunat la DSP, DSP-ul a spus ca va vorbi cu spitalul Constanța să mă primească și întru-un final într-adevăr m-au primit. La 3 și 28 de minute a fost dus cu ambulanța, la 3 și 33 de minute după triajul epidemiologic a fost întocmită fișa UPU, la 3 și 40 de minute a fost făcut consultul”, a precizat mama la Antena 3.

Fetița este acum sub observație la domiciliu, însă mama e hotărâtă să-și facă dreptate. A făcut deja o reclamație la DSP despre felul cum a fost plimbată între spitale. Ea va depune și o plângere la Colegiul Medicilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel