Fermier român, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis în grădină cu fonduri europene

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Fermier român, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis în grădină cu fonduri europene
Fermier român, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis în grădină cu fonduri europene

Un fermier român, condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a fost prins cu o cultură de cannabis în grădină, a fost dat în urmărire generală.

Fermierul din Bihor obținuse și fonduri europene în cadrul programului "tânărul fermier", bani pe care a fost obligat să-i înapoieze când s-a descoperit că el, de fapt, cultiva plante halucinogene.

Bărbatul, care a fost descoperit de DIICOT, a fost deja condamnat, dar este de negăsit. Acesta a beneficiat, în 2015, de fonduri europene de 40.000 euro pentru a dezvolta o fermă de legume, dar a fost prins după numai doi ani cultivând cannabis în loc de roşii castraveţi sau salată.   

Gigi Nicuşor Fuscaş (37 ani) a fost depistat chiar în două rânduri cu droguri în solar, fiind condamnat de Curtea de Apel Oradea, pe 18 februarie 2022, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare. A fost dat şi în urmărire generală deoarece, între timp, s-a făcut nevăzut, potrivit Adevarul.ro.

Bărbatul este inginer agronom de profesie şi este fiul al unui cunoscut fermier din Bihor. Acuzaţiile au fost formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT)  fiind vorba de deţinere de cannabis, după ce în ferma lui din localitatea bihoreană Ineu, a fost găsită o cultură de cânepă indiană. 

Un alt român a fost prins, când ridica pachetul cu peste 7 kilograme de droguri de la o firmă de curierat.

Un român a primit droguri din Spania. Prins, când ridica pachetul cu peste 7 kilograme de droguri de la o firmă de curierat

 

Un colet cu aproximativ 7,5 kilograme de droguri a fost trimis, în luna ianuarie, din Spania în România printr-o firmă de curierat. Tânărul care a ridicat pachetul a fost prins de polițiști.

Anchetatorii au stabilit că un tânăr, de 30 de ani, din Timișoara, ar fi ridicat, de la o firmă de curierat, un colet conținând aproximativ 7,5 kilograme de droguri, din categoria celor de risc. Este vorba despre cannabis provenit din Spania, care urma să fie vândut în România.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat cinci percheziții, la persoane din județele Timiș și Arad, bănuite de trafic internațional de droguri.

Polițiștii au confiscat drogurile și au dus două persoane la audieri. Tânărul de 30 de ani, din județul Timiș, a fost reținut și, ulterior, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile prin decizia Tribunalului Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel