Familie moartă, în Italia, în timp ce pregătea vinul: Uciși de gazele de fermentație a mustului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru morți, în Paola, provicnia Cosenza, în timp ce pregăteau vinul. O familia a fost decimată din cauza gazelor toxice emise de mustul aflat în fermentație. O singură femeie a scăpat cu viață.

Patru persoane au murit, iar o a cincea a fost rănită de vaporii toxici de la o cuvă de must de struguri în timp ce pregăteau vinul. Accidentul a avut loc în comuna Paola, în provincia Cosenza, în districtul Carusi. La fața locului s-au deplasat pompierii, precum și serviciile de urgență 118.

Potrivit primelor informații, victimele sunt doi bărbați de 70 de ani, un bărbat de 50 de ani și un bărbat de 46 de ani, aparținând la două familii. O a cincea persoană, o femeie, a fost grav rănită și a fost transportată la spital cu semne de asfixiere. Accidentul a avut loc în municipalitatea din provincia Cosenza, în suburbia San Miceli.

Familie moartă, în Italia, în timp ce pregătea vinul

 

Potrivit unei prime reconstituiri sumare efectuate de carabinieri, relatează presa locală, primul membru al uneia dintre cele două familii s-a simțit rău după ce a inhalat vaporii de fermentație alcoolică. În acel moment, ceilalți au încercat să-l ajute, dar încet-încet au simțit la rândul lor aceeași boală. La sosirea la fața locului, pompierii au găsit cele patru persoane decedate și o femeie inconștientă în interiorul unui depozit privat folosit pentru producția de vin. Trei dintre victime se aflau în interiorul cuvei de fermentare a strugurilor zdrobiți, iar cea de-a patra în apropierea cuvei de colectare a mustului.

Victimele fac parte din două grupuri familiale. Este vorba despre Santino Carnevale (tatăl), Massimo Carnevale (fiul), frații Valerio și Giacomo Scofano (cumnații lui Santino Carnevale), cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani. Carabinierii au mai informat că una dintre cele patru victime, Valerio Scofano, se afla în arest la domiciliu pentru infracțiunea de hărțuire. Toți patru erau angajați în etapa finală a producției de vin pentru uzul familiei. În special, potrivit informațiilor, în momentul producerii accidentului se turna mustul dintr-un rezervor aflat sub nivelul străzii în butoaie.

"Camera în care cele patru victime pregăteau vinul nu era suficient de aerisită". Pierpaolo Bruni, procurorul din Paola, a declarat pentru Ansa. Victimele se aflau într-un depozit pe care îl dețineau. Procurorul adjunct Antonio Lepre s-a deplasat la fața locului. Ancheta este condusă de carabinierii din Paola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel