Familie din Irak, cu doi minori, depistată la frontieră. Doi români s-au ales cu dosare penale pentru trafic de migranți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Familie din Irak, cu un minor de doi ani, depistată la frontieră. Doi români s-au ales cu dosare penale pentru trafic de migranți
Familie din Irak, cu un minor de doi ani, depistată la frontieră. Doi români s-au ales cu dosare penale pentru trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad - jud. Timiş au depistat o familie din Irak, dintre care doi minori, care au încercat să iasă din țară cu documente aparţinând altor persoane, ajutaţi de doi cetățeni români.

În data de 13.11.2021, ora 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul român S.R., în vârstă de 46 de ani la volanul unui autoturism marca Mercedes, însoțit de numitul C.E. în vârstă de 26 de ani. Pe bancheta din spate,  în autoturism, se mai aflau două persoane adulte, un bărbat,  o femeie și un minor de 2 ani,  care s-au legitimat cu acte de identitate  eliberate de autoritățile din România.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageri și fotografiile din documentele prezentate la control. În urma controlului fizic asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constat că sub bancheta din spate, la picioarele bărbatului, este ascuns, sub o pătură,  un minor de 13 ani.

Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit în bagaje, documente care atestă faptul că persoanele în cauză sunt de fapt o familie de cetățeni irakieni, adulții în vârstă de 37, respectiv 42 de ani și împreună cu cei doi minori sunt solicitanți de azil pe teritoriul României. Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii irakieni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe cei doi cetățeni români pentru trafic de migranți.

Cazurile de trecere ilegală a frontierei României sunt în creștere. Astfel,  la începutul lunii noiembrie, alți patru afgani au fost găsiți ascunşi într-un TIR încărcat cu materiale plastice.

 

Patru afgani, ascunşi într-un TIR încărcat cu materiale plastice, prinși la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în ţara noastră, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion încărcat cu materiale plastice.

În data de 09.11.2021,în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, materiale plastice pentru societăți din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, patru cetăţeni străini.

De altfel, polițiștii de frontieră se confruntă, zi de zi cu diferite ilegalități. Spre exemplu, o femeie, care a încercat să intre în România cu 100 de cartușe, a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților arădeni, care vor lua și alte măsuri preventive dacă se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel