Familie de ucraineni, călcată de vehicule militare ruse. Tatăl a murit, iar mama și fiul au fost răniți grav

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Familie de ucraineni, călcată de vehicule militare ruse. Tatăl a murit, iar mama și fiul au fost răniți grav
Familie de ucraineni, călcată de vehicule militare ruse. Tatăl a murit, iar mama și fiul au fost răniți grav

O familie din regiunea ucraineană Sumî a fost călcată de vehiculele dintr-o coloană militară rusă. Bărbatul a murit, iar femeia și copilul au suferit răni grave, relatează UNIAN.

Tragedia s-a produs apropiere de localitatea Ciumakovo. Cei trei pietoni  mergeau, duminică în direcția opusă celei de deplasare a militarilor ruși. Procuratura Generală a Ucrainei a deschis o anchetă și afirmă că invadatorii i-ar fi călcat intenționat pe civili.

Bărbatul, de 33 de ani, a suferit răni grave și a fost transportat la spital. Medicii au încercat să-l salveze, însă acesta a decedat la scurt timp. Femeia și fiul ei de 15 ani au fost răniți grav, însă starea lor de sănătate este stabilă. 

Anterior, presa ucraineană scria că la Herson mașina unei familii a fost lovită de tanc, deși civilii fluturau un steag alb. În urma impactului, părinții și fiica de 9 ani au decedat, iar băiatul mai mare, de 17 ani, a fost rănit.

 

Război în Ucraina: 3,8 milioane de refugiați în UE, din care jumătate copii

 

Aproximativ 3,8 milioane de refugiați din Ucraina au ajuns în UE după invazia militară rusă pe 24 februarie. Jumătate dintre cei care au fugit de conflictul din Ucraina sunt copii, conform comisarului european Ylva Johansson.

Copiii reprezintă jumătate din cei 3,8 milioane de refugiați din Ucraina care au ajuns în Uniunea Europeană de la invazia rusă, afirmă comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, potrivit CNN.

„Numărul de sosiri este în scădere", a spus Johansson despre ucrainenii care sosesc în UE. „În perioada de vârf, aveam 200.000 de sosiri pe zi, acum a scăzut la 40.000 pe zi", a spus ea.

Johansson a adăugat că 800.000 din cele 3,8 milioane de persoane au cerut deja protecție temporară în UE.

Oficialul a anunțat, de asemenea, că miniștrii de interne ai UE au convenit asupra unei platforme pentru înregistrarea refugiaților care cer protecție temporară, cu o coordonare „la nivelul UE" pentru centrele de transport și informare.

Comisarul european a precizat că miniștrii UE au aprobat orientări comune pentru primirea și sprijinirea copiilor, inclusiv a minorilor neînsoțiți, precum și un plan de combatere a traficului de persoane.

„Trebuie să fim pregătiți pentru multe alte milioane de persoane care ar putea fi nevoite să fugă din Ucraina. Nu știm ce se va întâmpla mâine", a adăugat comisarul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel