Novaya Gazeta, cel mai mare ziar de opoziție din Rusia, suspendă apariția de teama lui Putin: „O decizie teribilă şi dureroasă”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cel mai important ziar de opoziție din Rusia și-a suspendat apariția Este o decizie teribilă şi dureroasă. Trebuie să ne protejăm unii pe alţii
Cel mai important ziar de opoziție din Rusia și-a suspendat apariția Este o decizie teribilă şi dureroasă. Trebuie să ne protejăm unii pe alţii

Novaya Gazeta, unul dintre cele mai importante ziare de opoziție din Rusia, a anunțat încetarea apariției până la finalul războiului din Ucraina. Dmitri Muratov, redactor-șef al publicației, a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 2021.

 

Decizia este legată de legislația impusă de Vladimir Putin care prevede pedepse cu până la 15 ani de închisoare pentru cei care relatează despre invazia trupelor rusești din Ucraina. Într-un anunț pe Twitter, redactorii ziarului, condus de Dmitri Muratov, au transmis că ziarul la care lucrează își va înceta apariția până la finalizarea „operațiunii speciale din Ucraina”, scrie bbc.com.

„Nu există altă soluţie. Pentru noi şi, ştiu, pentru voi, aceasta este o decizie teribilă şi dureroasă. Dar trebuie să ne protejăm unii pe alţii”, le-a transmis într-o scrisoare Muratov cititorilor ziarului. Hotărârea a fost luată după ce conducerea ziarului a primit un al doilea avertisment oficial din partea autorității ruse de supraveghere a comunicațiilor de stat, Roskomnadzor.

Novaya Gazeta, cel mai mare ziar de opoziție din Rusia, suspendă apariția de teama lui Putin

 

Roskomnadzor a constatat că Novaya Gazeta nu a reușit să marcheze o organizație neguvernamentală la care se face referire într-unul din articolele sale, ca „agent străin”, așa cum cere legislația din Rusia. Drept urmare, pentru a evita ca jurnaliștii săi să fie târâți prin anchete și, eventual condamnați la ani grei de pușcărie, s-a luat această decizie.

„Am primit un alt avertisment de la Roskomnadzor. Drept urmare, suspendăm publicarea ziarului în online și pe hârtie – „până la sfârșitul «operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei». Cu stimă, redactorii «Novaya Gazeta»”, au anunțat jurnaliștii care își desfășoară activitatea în redacția acestei publicații.

 

Dmitri Muratov a anunțat că va dona Premiul Nobel pentru Pace către refugiații ucraineni

 

Pe 22 martie, Dmitri Muratov a anunțat că a decis să doneze Premiul Nobel pentru Pace, obținut în 2021, către refugiații ucraineni. „Novaia Gazeta și cu mine am decis să donăm medalia Premiului Nobel pentru Pace 2021 Fondului ucrainean pentru refugiați. Sunt deja peste 10 milioane. Vă rugăm să răspundeți caselor de licitații care au scos la licitație acest premiu faimos în lume”, a precizat Dmitri Muratov.

„Ce trebuie făcut imediat: opriți focul, faceți schimb de prizonieri, returnați trupurile celor decedați, furnizați coridoare umanitare și asistență, primiți refugiați. Ce putem face: să împărțim cu refugiații pașnici, copiii răniți și bolnavi care au nevoie de tratament urgent, ceea ce vă este drag și are un preț pentru alții”, se mai arată pe site-ul publicației Novaia Gazeta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel