Familia unui român din Israel a fost răpită de Hamas. Fiica lui:„ Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Familia unui român din Israel a fost răpită de Hamas. Fiica lui:„ Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim” / Foto: Unsplash
Familia unui român din Israel a fost răpită de Hamas. Fiica lui:„ Au început să incendieze casa. Nu cred că mai ieșim” / Foto: Unsplash

Familia unui român din Israel a fost răpită de Hamas din propria casă. Românul, cu cetățenie dublă, română și israeliană, a împărtășit cu lumea povestea cutremurătoare a modului în care a aflat despre această tragedie care s-a abătut asupra familiei sale.

Remus, un cetățean român născut în România, a emigrat în Israel cu mulți ani în urmă, unde și-a întemeiat o familie, lucru care l-a determinat să aibă și cetățenie israeliană. Cu toate acestea, un mesaj pe WhatsApp a schimbat în câteva secunde toată fericirea pe care o trăia alături de ei.

 

„Nu am putut face nimic”

 

Remus a aflat că fiica sa, împreună cu soțul ei și cei doi copii, au fost răpiți de Hamas. Fiind la o distanță de aproximativ 80 de kilometri de casa lor, Remus a fost paralizat de neputință în timp ce citea mesajele disperate ale fiicei sale.

„Mi-au spus pe WhatsApp că s-au ascuns într-o cameră de siguranță. Pe la opt mi-a scris că au auzit teroriștii cum au intrat în casa vecinilor lor. După jumătate de oră, mi-a scris că au intrat și în casa lor. Eu citeam toate astea de la o distanță de 80 de kilometri de casa lor și vă puteți închipui cum ne simțim eu și nevasta citind lucrurile astea fără să putem face nimic.”, spune el.

Povestea a devenit și mai cutremurătoare atunci când fiica lui Remus i-a transmis un mesaj vocal pe WhatsApp: "Acum au început să incendieze casa. Fumul a început să intre în camera de siguranță, iar noi nu cred că mai ieșim din asta. Vă iubim pe toți."

După aceste cuvinte sfâșietoare, toată legătura cu familia sa a fost întreruptă, iar disperarea lui Remus a crescut exponențial. Cu toate acestea, autoritățile israeliene au intrat în acțiune pentru a investiga situația și a-i găsi pe membrii familiei dispăruți.

 

Familia românului se află în viață

 

„Vă puteți închipui cum m-am simțit când mi-am auzit fata, i-am auzit groaza din glasul ei și eu nu puteam face nimic. Armata a început apoi să treacă prin case ca să vadă ce se întâmplă, dacă mai este cineva în viață. Iar când au ajuns la casa lor mi-au spus că au deschis camera de siguranță și nu era nimeni acolo înăuntru, nu erau nici urme de sânge, nici cadavre. Mi-au dat un semn că au fost răpiți. ”, mai declară el pentru Digi24.

Ulterior, Remus a descoperit un înregistrare video, care se pare că a fost difuzată de către suspecții din gruparea Hamas. În imagini, el a putut să îi vadă pe soțul fiicei sale și una dintre gemene, aparent în captivitate. Deși filmarea nu dezvăluia detalii privind locul lor, vestea că toți membrii familiei erau în viață a adus un strop de speranță în inima tatălui disperat.

„Am văzut un film, cred ca de la Hamas care a fost dat pe rețea și acolo l-am văzut pe o platformă ca de tractor, pe soțul fetei mele și una din gemene și cred că am văzut-o așa din spate și pe fata mea. Mi-au spus că din toate ce au văzut ei de pe aparate, mi-au spus că toți sunt în viață. Au fost răpiți. Eu sunt cetățean român, am cetățenie română. Ele au depus cerere pentru cetățenie în luna iulie anul acesta. Eu sunt născut în România și părinții mei la fel.” , a încheiat Remus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel